Saturday, November 29, 2008

Home - version 2

Errmmm... lom habis lagi citer pasal umah nih.. nak sambung lagi..


The concierge, superb security system. ok laaa.... yg penting, kalau korang plan nak wat surprise visit, mmg confirm takleh masuk building-kena mintak permission dulu.. so sempatla kitorg kemas2 apa yg patot dulu.. :P

Betul2 bawah umah, ada Barking Learning Centre combine ngan one stop centre.. ala, public library ngan tempat bayar2 bil majlis perbandaran la tuh kalo kat Mesia.tp public library sini mmg best la, siap boleh pinjam cd,dvd lagi..buku2 pun semua buku baru..


Barking

Actuallynyer kitorg pon blom habis pusing pun lagi.. sebabnyer semua kedai within walking distance- flat nih kat Barking Central, ke tube st dlm 5min jalankaki, on da way ke tube station ada kedai2 dgn shopping complex. tuh yang jadi malas nak pusing2, tambah lak sejuk giler skang nih.. ~dengar2 ada Tesco dkt2 sini, tp lom cari pun lagi..asyik2 shopping ASDA jer...

Laluan utama dr umah ke tube station..


Flea market, 3 kali seminggu- pun belum penah pusing habis lagi.. pg td nak amik gambar ni baru tgk sikit2 gerai apa yg ada..not bad gak la, macam2 ada... kasut, clothing, food, barang letrik, etc. siap ada sebijik gerai tu jual makanan Thai lagi - food dia ala2 food gerai kat malaysia,ada nasik goreng,mee goreng etc- yg penting gerai tuh HALAL!! bolehla try pasnih...

tribute to this store - mmg dah jadi regular customer kat sini ..kadang tuh siap dapat free gift, diorg pun pejam mata jer kalau timbang daging/ayam lebih-petua dia: takleh g ngan hubby+lebih2kan ramah menegur sikit..hehehe.. tp kedai ni mmg best giler, semua ada..dr ikan selar,ikan kembung, siakap,talapia sampai la turkey semua diorg jual..


Okie...rasa cam dah complete citer semua.. so moral of the story, for our families and friends in Malaysia; thanks for your concern and don't worry- we have had a comfortable life over here, not much difference from our life in KL.. ~except that we don't have cars anymore... huhu :D



5 comments:

tint said...

hehehe...welcome back to alam cyber!!heks2..nice place Barking ya!! ;)

Sella kem salam heard she's coming down this xmas. Nnt kita plan jumpa ek?!..

Oh, btw bungkusan from Malaysia dah sampai!!!!

wan said...

okeh...nanti aku g amik parcels kat umah ko(agaknya rempah2 aku dlm boxes tuh dah berkulat kot??hehe). so far barking ok la, parents aku duk risau we all kat sini.. tuh yg kena add this entry..hehehe...maybe stay sini utk setahun dua,unless nak beli keta bwk balik mesia, then we have to look for other place to live!takde parking la... hehehhe

naza said...

haha at last sampai gak kt umah k.wan..upload la gambar esp kt maedah grill tu..nyesal lak tak kuar camera..n kite tak amik gambar same pun kt bola rugby tuh..ish..ish...sejuk nye pasal la nih..

wan said...

tuh la pasal..patut amik gambar ramai2 kat bola rugby tuh. mmti pass la gmbr ramai2 kat umah saya tuh.. nak post kat blog.hehehe btw gmbr kat maedah grill tuh tak lawa sgt guna kamera cikai.. hehehe

norlela said...

mak aikk!!!! wan... pandainye husband awak masak.... jaga2 skit wan...nanti naik badan banyak...