Thursday, September 15, 2011

Tribute to the (people at) school

Mari layan gambar hari2 terakhir kat skolah, special entry tribute to the wonderful people (who helped me a lot) at school..

stesen underground febret. 2kali sehari x 11bulan setahun x 3tahun..

org penting no.1.  banyaaakkk pakcik ni tolong kitorg.. dia ni org kuat Royal College jugak. experienced giler, kalo dia ni keja private kompom dah kaya raya, tp join my school sbb tak puashati dgn byk mistreatment kat private practice. the most sporting course coordinator.. hmm masa snap pic tak sempat nk bukak mask pon. aiyoo! spoil betul! hehe

my friday afternoon supervisors.the kind and most humble removable prost professor, and was the dean a few years back (he was my second supervisor as well!).. and the singapore-mari consultant, who tried to polish her malay languange with us in the clinic hehehe dan mmg takleh nk ngumpat dlm bahasa ibunda kat klinik kalo ada dia ni..hehe

hero di hari Rabu. kena bodek dia ni kalo terasa nk tanam menanam implant dgn banyaknya.. hehehe a perfectionist and simply the best implantologist. buat part time kat skolah, ada practice sendiri kat Harley street. memang dah kaya raya dah pon! pernah dtg mesia utk conduct implant seminar.. i awal2 dah book bgtau nk ajak dia dtg mesia utk conduct implant seminar..

pakcik tinggi ni jaga klinik rabu petang, dia jugak yg conduct seminars complete dentures masa 1st yr dulu.. dulu2 masa seminar slalu takut dgn dia neh, scary giler, kalo tnya soalan takde org pon boleh jwb sbb semua tak paham apa yg dia tnya.. pastu kalo dia wat lawak, muka dia maintain takde perasaan, student je yg duk terkekeh2 gelak sakan..hehe mmg skillful- ada harapan nk jd org kuat skolah (utk prost) lepasni.. hehe 

akak ni jsupervise  kitorg hari khamis  petang masa 1st dgn 2nd year.tp bila masuk 3rd year org lain ganti sbb dia dah enrol masuk art course utk dia punya 2nd masters degree. mmg berseni dan creative, byk jer benda2 dia duk buat semuanya berasal usul drp dental materials. siap berjaya bukak bisnes jewellery lagi..  sila2 sopping jewellery ciptaannya kat sini. ada brg2 jualan kat website tu dia buat kat our dental lab jer.. hehehe :p

pakcik ni supervise hari khamis petang masa 3rd year (bg menggantikan akak kat atas tu). dia jugak yg bg tunjukajar kat 4th floor lab (phantom heads). mmg skillful giler2, dia buat everything by the book! every single cut!! pelajar terbaik eastman zaman dia dulu.. buku shillingburg dlm kepala dia jer.. paling sakit jiwa kalo pakcik ni suruh "cut 0.2-0.3mm more".. aiyaaa, how lar nk measure 0.2mm?!dahla takde loupes! hahaha boleh jadi sarcastic at times, tp dia sebenarnya baik! dan kadangtu sengaja buat2 sarcastic sbb nk bg kitorg ni stress.. hehehe

Dominiki. cik kak ni dia supervise perio. tp slalu berbaik2 dgn bebudak prosto melayu, slalu mintak tolong kitorg buat restoration kat implant yg dia tanam.. dulu2 cam segan2 dgn akak ni, tp sbnrnya dia baik.. dia punya surname mmg berbelit lidah nk sebut dan susah giler nk eja. org greek. slalu duk pujuk suh kitorg smbung amik perio pulak utk our 2nd master. pastu kalo kitorg dapat tanam implant dgn jayanya, slalu je rasa  tercabar (sbb sepatutnya perio la yg patut lebih terer bab2 surgery ni).. hehehe

ni Fiona, floor manager. kalo kat mesia setaraf dgn sister/matron la. memang strict giler esp bab2 nk book chair dan nk order komponen implant.. pastu kalo curi2 buat treatment tnpa book patient kat system memang mati la kena sound dgn makcik ni. hehehe bila dah masuk end of 2nd year-3rd year dia ok dgn kitorg..tak book in patient pon dah tak takut, dan dia pon dah sampai tahap malas nak sound kot.. hehe dia tak suka guna lif - utk maintain fit- slalu ajak kitorg naik turun bangunan dgn tangga.. hehehe siap peluk2 sakan lagi masa bid farewell aritu..

ni Hema, our fave nurse. sabo je dia ni layan kerenah kitorg, kadangtu smpai tak terlayan, sbb mmg kat skolah kekurangan nurse sgt2.. makcik ni sorg kena jaga kitorg 9-12 org, just imagine! tu yg in the end semua benda kena tunggang terbalik buat sendiri! hehehe

Fiona, Sarah dan Ivana. Sarah ni la yg tolong jaga klinik implant. dahla klinik kat tgkt 4, pastu dia ni jenis takleh naik lif pulak. kadangtu kesian sbb dia ni slalu duk maraton turun naik tangga dr tgkt 1-4 smpai dekat 10kali sbb nak g amik barang kat stor! Ivana ni lawa, tinggi dan kurus giler. dia ni slalu gak tolong jaga implant clinic, tp most of the time dia nurse utk consultant..

ni pulak Molly. dia jaga kaunter reception. memang baik.. dia ni slalu masuk klinik utk bergosip pasal patients.. dan selalu gelakkan saya sebab slalu dapat patient yg pelik2.. hehehe

ni pulak technicians. makcik yg paling kanan tu Janet, dia la yg jaga keluar masuk case utk hantar ke lab luar. kena bodek2 selalu so that case dapat siap cepat/dapat hantar kat the best technician.. hehehe kat seblah i tu andrew dia ni dah keja 25thn buat cobalt chrome. super skillful and experienced, dan kalo dia buat case, memang hampir 100% confirm will fit nicely dan retentive giler.. in the middle is Derek. dia ni technician utk maxfac prosthesis (cam telinga palsu, mata palsu etc). skillful jugak! dia ni kalo nk cakap slalu duk dekat2 sbb dia ada masalah pendengaran, kadangtu kita lak yg tersegan! hehehe

Derek dan Ash. banyak diorgni tolong kat lab.. slalu giler mintak tolong diorg ni..

ni pulak Jose, dia ni org spain. technician fixed prosthesis. mmg sangat artistic, slalu berlari ke lab mintak tolong dia pilihkan shade utk crown, takpon sbb nk mintak tolong dia tukar kaler crown.. hehehe dia ni pandai painting, siap masuk kelas melukis lagi.. suka pasang classical musics sambil kerja, mmg soothing dan tenang je kalo tumpang buat kerja kat lab dia..

ni pulak Rose, dia jaga stor utk material. dah 25thn duk jaga stor skolah tu. mmg semua materials kat finger tips jer.. mmg strict, masa 1st yr dulu on our very 1st day dah kena sound - "pls don't give me headache" - so masa tu siap dah set dlm minda dia ni garang dan slalu cuak2 kalo nk mintak brg.. hehehe tp lepas dah kenal lama, mmg dia ni baik! cuma kena pandai tackle jer.. buat baik dgn dia ni, sng sket nk dapat materials,kadangtu smpai dia siap tolong gi hantar kat klinik lagi! hehe

dan ni pulak Paula. dia jaga stor CSSD- instruments yg dah disinfected. the only person in skool yg panggil saya dan Hikmah "sisters". kadangtu kalo jumpa kat tgh2 jalan pon boleh jerit dr jauh "sisters"!! hahaha dia ckp nama saya cam nama makanan cina- wantan soup! hehehe buat baik dgn dia ni, insya allah takde masalah instrument. kadangtu siap merayu2 mintak tolong kat dia ni mintak instrument (esp yg limited availability tu), dan wallah! insya allah our wish will be granted! (dia akan kebas instrument dr emergency clinic utk bagi kat kitorg!hahaha) :D (pic ni nmpk cam tgh bersalam raya la pulak! heheh)


ok. i think that's all for now. there are a lot more wonderful people, tp dah penat menaip.. 

(nearly) the end of my journey.

p/s: duk pikir cam nk tutup blog, sbb my journey almost ended. we'll see.

5 comments:

Anonymous said...

Jgn tutup blog.Kene buat malaysian version pulaklah

si chantek izza said...

Seconded! Your life journey will never ends!

Oyis said...

seronoknya dah habis belajar. tumpang bangga dgn kejayaan rakan alam maya mcm kak wan.

zailamohamad said...

Wan, janganlah tutup blog..

bila sampai Malaysia?? nak ajak dtang rumah zaila this saturday 24th September..this is my no. 012-3228651..jangan malu jangan segan tuk calling2 ya;)

ashieBee said...

salam :))

tak sangka i boleh terjumpe ur blog. reading this post made me missed qmul too :((