Thursday, November 24, 2011

The new beginnings..

Tetiba mood berblogging datang kembali. we'll see bertahan sampai bila. hehehe :p since last entry, byk benda berlaku. tp tak sempat nk blog everything lagi. still adjusting and settling down kat kl dan jugak working life. kerja so far so good, but it can be better if they can resolve some sensitive issues. hopefully dikurniakan kesabaran dan dimurahkan rezki, takut nanti kalo tak cukup sabo, ada org yg free2 hutang gomen satu juta lemon.. opppssiiee!!  hehehe :p

ok, back to my story.. well raya haji aritu sempat balik KT-KB kejap. sempat spent 2nites at kb, and 2 nites at kt. nama je balik kt-kb, actually kitorg tak masuk bandar pon! jalan jem bangats sebab semua org pakat2 balik raya.. balik kl semula on the 9th,dan pada 10.11.11 alhamdulillah dapat new toy, well actually hubby's toy.. ;) i pon tak brapa berani nak usik sangat lagi.. hehehe

pastu baru je ingat nk wat roadtrip makan2 on the 12th-13th tu sambil2 nak kenal hati budi toy baru, tetiba the next day tuh (on the 11.11.11, exactly at 11am UK time hehe) my UK souvenirs pulak sampai!! my 19 big boxes of toys!! :))

tetiba je drebar lori call ckp nk hntar kotak in 1hour's time! kelam kabut gak duk kemas umah utk make way for the boxes.. (well yes, umah kitorg still berpagar dawai hijau! tak mampu, gaji ciput!hehehe) 

semua kotak kitorg letak kat ruang tamu/depan sliding door depan..

masa memula dapat kotak2 ni, nervous pon ada, excited pon ada! pening kepala pon ada, duk pikir mana nak letak semua benda2 nih.. hehehe

dan upacara pembukaan kotak2 bermula right after delivery! 
p/s: canggih tak tv saya? maapler,weols still guna tv lama lagi. sedih tak? ituler realiti idup d*kt*r gomen cabuk nih.. hehehe tu pon tv org kasi.. arieal atas tv tu sekadar hiasan, sbb skrgni dah ada Hypp tv (unifi tv).(my nephew and niece tatau pon kepentingan arieal tv, penat nk kena explain naper perlunya dawai besi tu kat atas tv! hahaha)

kita buat lambakan barang atas sofa!! yeay ruang tamu dah tak nampak ruang!! hahaha *fening!!*

dan jugak di meja makan!! yeay!! dah 4-5hari dapur tak berasap! makan luar jer manjang! takde space pon nak letak pinggan nasik!! *fensan!!* 



wokehhh!! 
dikesempatan ini i nk jugak tayang dan intoduce my new blog.. 


blog yg totally dedicated utk makanan, restoran,food review dan seangkatan dengannya..

jemput2 click ye! tocheh! :)


3 comments:

zailamohamad said...

welcome back;)

hebat ah..nak jadi food reviewer plak..macam JJCM lah ni:P

littlehumblelynn said...

yeahhhh

doctor is here again

apapun welcome back !!

wahhh banyak giler kotak itu,setakat ini dah berapa yg selamat dibukak tu?

pelan2 kayuh ok

bab pagar --rumah kita pun pagar dawai lagik..masih N44 pun still x mampu lagik..huhuhu

DaZzlingLilLy said...

penatnya lah aktiviti packing/unpacking dgn mengemas nanti..wah akak dah ada blog baru yer..best2..leh selalu melawat nanti..