Thursday, December 6, 2012

Mariott Executive Apartment Bangkok.

Baru balik bercuti bangkok.. The best vacay of the year.. Memang betul2 relaxing.. 1 week before bangkok, kerja bizi teramat sangat.. Pernah sampai tahap jumpa mrhubby 30minit je sehari utk 3 consecutive days. sedih jer kan.. Memang pulun kerja gila2 punya, balik umah dah dekat pukul 9.30mlm pastu dgn mrhubby kerja shift malam lagi, pukul 10 dia dah ke tempat kerja... Dahla first time pegi bangkok, seminggu tak jumpa hubby, kerja mcm org gila for the past few weeks, rumah macam tongkang pecah, kerja kat opis bertimbun, dgn sleep and rest deprived lagi tambahan pulak dah lama tak pegi holiday... Mmg a very good combination of reasons lah utk berholiday.. tapi memula kitorg pikir, kitorg akan pancit habis lah, memandangkan penat kerja tak hilang pastu tetiba kena travel holiday lagi..sure flat dan tak bermaya jer bila kat bangkok.. tp bila sampai sana, bila dapat hotel yg memang super fantastic, hilang segala macam jenis penat dan memang perghhh relaxing habis!!! :p kira memang kitorg enjoy habislah holiday kalinih...

view from our unit. 


So entry kalini just nk bg review hotel jer dulu.. For us it was the best hotel that we ever been to. Sampai tahap tanak balik umah sebab superduper cosy and comfy!!! Oh yes, we stayed (well, actually we LIVED) in Marriott Executive Apartment in Sukhumvitt Bangkok. ;)



The name says it all. It was an apartment, hubby punya kerja la ni-pergi berdua tapi siap amik apartment, dia yg book kan. Memula pikir macam membazir, tapi bila sampai dan lihat sendiri hotel tu, terus jatuh chenta! it was a very wise decision indeed. :) hubby book studio suite, tapi dapat free upgrade to 1bedroom suite, sbb mrhubby adalah mariott member. Alhamdulillah lah kan, rezki pengantin lama nak berhanimun.. (bluek!!) Hehehhe :p



1bedroom suite. Bilik besarrrrrrr, bathroom super besarrrrr dan paling best sbb cukup lengkap dengan living room, dining table, a kitchennette complete with crockeries dan jugak washing machine dan dryer!!! The apartment reminds us of our old life in london, but obviously it is in  a much bigger scale than our old Barking home...

working area. 

dilengkapi dgn vacuum cleaner dan iron+ironing board.

our comfy bed!!! ;)

and the spacious wardrobe!!

the kitchen was simply fantastic!


semua ada. crockeries, kitchen utensils, hood+hob, oven and microwave, coffee maker, toaster, kettle as well as dishwasher!!

in fact, the fridge provided is much much bigger than our current fridge!

our "survival kit".... hehehe  :p

dining table for 4 , and the entrance to our bedroom!! oh yes!! they provided us with 2 sets of tvs - in the living room and in the bedroom as well! 

the best part: washing machine and dryer (and also ladder+ torch light and umbrella!!) we were so spoilt!! :p

look at the user manual!! so thick, and well organised!! 

bathroom. 
(p.s: look at the shower - it is so big, and directly on your head! best giler mandi, rasa macam mandi hujan!! Bathtub pon ada, sangat besar dan dalam.. Best berendam esp bila time balik travel penat2...)

Dan seluruh bilik-dapur-toilet ber-airconditioned!! takyah nak pikir pasal bil letrik pulak tuh.. heheheh :p

Locationwise: Sgt strategik. within walking distance (15mins walk) to the BTS (overground train) station. kalau malas, ada complimentary tuk-tuk service to/from the station and shopping mall (The Emporium). We all naik tuk-tuk free je spjg kat sana, siap ada lambang mariott lagi. Hehehe :p


simply the best vacation ever. thanks to Mr Hubby, you have spoilt me rotten!!! :p

Ermmm... Tetiba rasa dah takmo duduk terrace/semi-d lagi dah. Nakkembali ke zaman one-bedroom apartment pulak, like the old london days.... Aiyark... Manusia mmg tak pernah puas!! Hheheh



2 comments:

dzulfikar samsudin said...

isk isk isk...bila la den boleh bercuti ni. anyway kak wan, thanks! Like it :)

Oyis said...

wow... puas hati dpt yg mcm ni:)