Monday, June 15, 2009

Jalan-jalan buang masa with the girls

Sejak dua menjak dah abis written exam,
officially kami dapat off 1 whole day utk setiap senin..
sebabnya semua tajuk2 seminar dah abis didiscuss..
(err.. tp tak pandai2 jugak.. hehehe)
so secara tak lansung, weekend dpt la panjang skit, 3 hari! :)
So arinih aku kuar jenjalan with the girls- Alia dgn Hikmah.
Inchik Marwan lak kena tinggal lagi, duk umah sensorang..
~actually dia yg takmo juin sbb smua geng pompuan yg kuar arinih.. tp mmg ajak2 ayam jer pon! :D


Destinasi: Camden Town.

Jadi kiranya nih la first time aku jejak kaki ke atas tanah CamdenTown:
seblom nih just lalu bawah tanah dia jer (masa naik tube..hehe)


Camden Town nih famous ngan Camden Market.
sori ler gmbr sungguhla tak best, sebab malas nak g amik dr angle yg best..matahari terik, panas woo! aku nih kan wax princess.. hehehe

Sempat la pusing dlm 1/5 jer kot dr Camden Market.
My first impression: Rantau Panjang versi London!!! hehehehe
Sebab memang takde apa nak dibeli,tambah dengan panas terik lak, lepas pusing 2-3 gerai kami terus kuar.

...kan? betul tak cam Rantau Panjang? hehehe


Then terus menuju ke ALDO outlet store.
Dokat jer, lintas jalan jer dr Camden Town tube station/Camden Market..

Kalo tak silap, kat KL Aldo nih ada butik dia kat Alamanda, OU, Gardens, Pavillions..
Dulu2 masa kat KL memang tak teringin lansung masuk ALDO ni.
sebabnya tumit kasut dia yg paling rendah pon dah 2-3 inci!! :D
aku nih mmg alergik giler ngan tumit kasut, kalau pakai yg lebih dr 2inci jer, mula la kaki nak buat hal..time tuh la nak tersepak.. tergelincir.. tergelongsor..terpijak kain.. dan lelain lagi.. kiranya memang tak bg can lansungla nak melawa!!! huhu

kat sini, dahla harga dia harga outlet.. pastuh siap ada extra diskaun lagi..
memang murah, jaaauuhhh lg murah dr KL..
kasut dia cantik2 jugak, tp memang tak sesuai lansung nak pakai kat London!
semua ada heels, nanti kang sure ada org sampai kelas lambat sebab jalan terkedek2... hehe
tp nanti before balik mesia for good, nak kena dtg memborong kasut la jugak kat sini..


nih range bags dia..

so lepas tawaf kedai 2-3 kali, belek2 bags yg ada..
aku berjaya merembat sebijik bag sekolah baru! :-)
murah giler, dapat dlm GBP17 jer!
(ok la kan, budak skolah takleh bwk beg mahal2 kan.. :P)
tp rasanya kalo kat mesia, cap Aldo nih still mahal lagi..
sure takleh dapat bag less than RM100 punyer!

beg skolah baru cap Aldo... yeay! :-D

and the girls?
byk jugak la hasil tangkapannya.. :D
~me takmo cakap banyak, nnti kena marah... hehehe :P

sempat posing dlm kedai sementara tunggu cashier setelkan resit Alia.


Lepas kuar dari that outlet store, kami ke Oxford Street lak.
ke tempat biasala ler..
kedai nih jual baju2 paling murah seantero london..
ia juga tempat febret rakyat mesia utk sopping..
kalo g sini, confirm akan jumpa muka2 melayu.. hehe
mana taknya sebab boleh beli baju ngan harga 1-2 pounds jer sehelai! hehehe
even kat mesia pon susah nak cari baju2 5-10 henggit!
kat sinih memang sokmo penuh ngan customers, kalau nak beli apa2 takyah la berangan nak masuk fitting room belek2., bergaya depan cermin..utk masuk fitting rooms pon sure kena Q amik masa sejam!


kedai nih memang popular betul di musim2 credit crunch nih..


mana lagi kalau bukan...



PRIMARK! :-D
sompat ler memborong beddings ngan towel etc kat sini..
beli banyak2 pon baru abis beberapa pounds jer! poundsaver betul la..

Trademark dia: paperbag nih...
nih antara sopping bag paling popular kat london!

beli duvet cover nih for just GBP10 jer..
kalo kat mesia seswai wat adiah org kawin nih... kekekeke :P



Lepas dah bersesak2 dalam tube,
sampai umah kul 7pm..



dan jap td sompat la pre-order buku nih..

tak sabar tunggu July nih, nak baca buku nih..
me memang peminat setia Sophie Kinsella
dulu masa memula baca buku Sophie Kinsella,aku borong the whole collections;beli dan baca semua buku2 dia dlm masa 2minggu jer!!!siap ulang baca lagi 2-3 kali!!!! err.. nampak sgt takde kerja kat opis kan.. hehehhe :p




2 comments:

kin hashim said...

amboi...memborong sakan...

Abrahyn said...

waaa....bestnyer sopping kat london!!!
baru gi Aldo OU semalam, nampak the same shoe kat rack dlm gamba u tuh..gerammnyer 50% lak tuh...kat sini 30% jek!!
aisey...i wish i could off to london too...tapi BILE!!!!?????