Friday, October 26, 2012

A trip down south

Our reasons for the trip downsouth last month ialah sebab:
1.boring duk kl
2.takde mood nak kerja.
3.penat nak membanting tulang buat duit at the other side of the service.
4. JJCM JB food.
5. dah lama tak shopping secara berleluasa. heheheh :p

so kitorg ke JB end of september lepas. buat trip 3D2N, tak cross to singapore pon sebab tuan punya blog dah kematian passport. hehehehe :p dari KL kitorg bertolak pukul 10pg - hasben keja malam,dia sampai umah kul 7pg, sempat dia tido kejap sblm bertolak. gigih wifey drive kereta all the way KL-JB sebab motivated giler nk shopping. kul 1pm dah selamat sampai our first destination! kekekekekeke :p

the first destinaion: Johore Premium Outlet!! hehehehe

lengang! maybe sebab weekdays kot. dan org dah hilang excitement bershopping kat situ kot. dan maybe jugak sbb baru lepas raya, so org dah habis shopping sume..

my review: bolehhhhh lar utk tahap mesia, tp takdela sampai tahap nak kena pergi lagi in the near future..mmg takleh dicompare dgn outlets kat obersi, awal2 dah kalah la JPO ni. brg2 mmg out of season giler2, ada bag DKNY dan Michael Kor yg saya dah jumpa kat london in 2008, tp still ada duk jual dgn ekslusipnya di JPO, dahlah harga pun diorg bg reduction 30% je from RRP. serious stress bila tengok, coz i know i can get it at a cheaper price, 4yrs ago in london!hehehehe bag ferragamo lagi la sedih, malas nak citer..ada berkenan satu pump kat ferragamo, tp yg ada sepasang saiz 10 jer, harga pon lebih kurang butik price je, giler! kasut2 nike, adidas mmg tersangat limited sizes and designs. puma? freaking expensive-round neck tshirts still RM160 and above, mcm wth?! clarks lagi la sedih, sampai tahap speechless dah bila tengok design and prices dia. 

overall review, kebanyakan barang diorg just bg 30% off from butik price, dan very limited sizes and designs.

hasil tuaian?
dah turun JB jauh2 kan haruslah menuai jugak. got a very good bargain from timberland - hubby shopping like crazy there & wifey siap beli kasut kerja Timberland jugak.. our damage kat timberland ni memang tahap severe jugaklah. errr siap jumpa Jep Sepah raja lawak, menyampah tengok cara bebudak timberland layan dia dan si jep tu pulak cakap kuat giler konon dia lah artis and nk suruh kitorg tegur kot, hmmm sorry lar! :)  and polo ralph lauren was not dissappointing as well. hubby hepi jer bila berjaya merembat nike shoes for just rm80.

danwifey pulak terrrrrrbeli jugak sebijik full leather coach handbag. my first ever coach! heheheh owh masa memula masuk coach actually takde niat pon nk beli bags, niat asalnya nak masuk jenjalan jamu mata jer. tp SAs kat situ mcm dah aim jer sebabnya nampak sy bawak bag tods -hubby yg perasan sbb sorg SA tu duk pandang2 je my bag pastu duk bisik2 sesama sdr sebelum dtg accompany me all the time while i was there. macam pressure je bila org duk ikut & promote2, hubby pulak insists me to buy. so bila dah ada yg berkenan terus rembat. dapat reduction byk jugak, jadik la kan utk buat lenjan. dont ask me from which collection, i am not into coach sangat sbnrnya. hehehe :)

we spent 4hours in JPO dan pastu terus zoom ke JB check in hotel. we stayed at Thistle JB.

Thistle ni dulu sebenarnya Hyatt JB. bilik biasa2 je sebab hotel lama 

even toilet pon biasa2 jer. 

the pool.

  
our breakfast table kat thistle
  
the breakfast was fair. takde la extravaganza mana, simple jer. on the second day tu kitorg turun lambat, siap takde food lagi sbb diorg lambat refill. sedih btol!
  
bread basket
my breakfast: omelette
  
dan bubur! hehehehe :p


On second day kat JB tu sebab taktau nak g mana, kitorg siap ke JPO lagi. second trip pulak. hahahahahha nak pegi legoland malas sebab hujan. nk g spore takde passport. JPO je lar. apart from our makan2 food hunting kat jb. hehehe
Third day, 30th Sept dah balik kl! otw balik sempat sambung merembat di Hard ROck Melaka, hasben nk beli tshirt. seronok la jugak, sesekali jenguk jb, takdela terperap kat kl buat aktiviti yg sama je setiap minggu kan.. :)


1 comment: