Wednesday, January 9, 2013

Kunci


Finally we received our house keys on Friday 4th Jan.... (what a great way to greet 2013! hehe)

Sebenarnya dah lama pihak developer hantar surat utk inform kunci rumah dah ready, tp surat tu tak sampai ke tangan kitorg.. Tu yg agak terlambat amik kunci. Kitorg pulak duk biar je, takde usaha nk call tanya bila boleh amik kunci (nampak sangatla kan..hehehe). Tu yg jd camtuh -developer tunggu kitorg pegi amikkunci, kitorg pulak duk tunggu developer inform. Hehehe

Masa amik kunci, kena buat appointment. diorg punya sub-contractor tu dah awal2 tunggu, kitorg je yg terlambat. Masa amik kunci tu, pakcik cina tu duk explain dgn duk check every single switches, door locks etc, mmg lama jugakla, dlm sejam lebih baru siap. Memang lain dr rumah BTHO dulu, dulu pegi amik kunci kat opis developer, then pepandai sendiri la pegi check rumah..

Apapon, alhamdulillah rumah dah siap, dah dpt cf, dah dpt kunci. Cuma tinggal nk check for any defects dan start berangan. Heheh owh ye, masa duk tgk2 rumah aritu, ada kntraktor duk promote2 house reno packages, ada yg tunjuk quotation one of our future neighbours yang berjumlah RM160k!!! Hahahha mmg kitorang tahap terkedu dan terbeliak mata jugak la kan... Kalau RM160k nampak gayanya sampai ke tua la tak pindah2 kot.. Hehehe

Muahahaha :p



6 comments:

kucingorengemok said...

woweee, clap clap clap! tumpang excited!

hanimyusra said...

wah!

aritlia said...

looks great kak wan!

Anonymous said...

bestnya kawasan tepi luas... saujana luas memandang kedepan tu.... boleh buat bbq..

yang 160k tu, wow. memang bestlah kalau budget besau gitu ya.

hanis.

Harleena Kassim said...

wah, luasnya kawasan. rumahpun menarik. tahniah dah ddk rumah baru.

naza said...

best gilerrr!! IA will acquire something this year!! Amin!!