Saturday, January 3, 2009

Buku

Agak buhsan duk umah, so harini aku kuar jenjalan kat area2 Barking nih. Kuar sorg2 jer sbb actually nyer niat di hati nak beli ayam ngan sayur jer.. tp sebab nak membuang masa, saja2 la try2 masuk ke charity shops kat sini.. byk gak la, ada dlm 5 buah kedai antaranya ;British Heart Foundation, British Red Cross, Sense (charity shop kutip derma utk org2 deaf/blind), PDSA (charity shop utk binatang2 yg terbiar pun ada!) dan beberapa lagi la..(dah lupa nama!)


Banyak gak barang, dari baju2, buku, toys, dvd/vcd, board games, leap frog, sampai la furniture pon ada! bagus btol nilai2 murni org sini! hehehe


so lepas dah tgk2 tuh, ni la dia hasil tangkapan nya.....

CHIC LIT NOVELS!!


I bought Cecilia Ahern- If U Could See Me Now ngan Dorothy Koomson- The Cupid Effect for just GBP 2.50 (dlm RM15 jer!!!). Yang paling puas hati sebab buku2 tuh still in very good condition! siap dapat free bookmark lagi..hehehe buku2 Sophie Kinsella pon ada, dlm 70p - GBP1 jer sebijik! punyala aku beli Remember Me? kat Kinokuniya sampai RM70!! uisk...rugi2...


Sebenarnya memang dah plan nak beli buku2 nih sejak kat KL lagi, tapi tak terbeli sebab bizi ngan preparation nak dtg sini, urusan famili, pindah umah, study, etc...etc..actually dah lama diskas dan plan nak beli dengan member2 USIM.. dah lama tengok2 kat Popular Tesco Ampang sampai la ke Kinokuniya KLCC kitorg pusing 'mencari' buku2 nih... (alasan nak jenjalan jer sebenarnya tuh??!hehe)


so buat Nalisha, Min and Izza~ JANGAN JELES ek... I save lots of MONEY by buying these books here!! disamping dapat nolong org buta/bisu~cheewah!! muahahhaha (gelak jahat!) :-P


dan buat JPA~ please be proud of me: I used the book allowances wisely! :-)

4 comments:

naza said...

apsal duk umah?me if jd k.wan..tak lekat umah langsung la..plus cuti skolah ni..huhu tinggal sehari..tak puas jln lg..btw I'm starting my online bisnes..pls ajak kwn2 kt msia yg nk order designer handbag email me and i'll quote the price..first delivery end january kot..tgk beg runner penuh ke dak..hehe..

izza said...

ahhhh menci3.. baru je update psl buku hahahah adulaaa.. berasap jek pale tinge idung bace entry akak nih.. ces3..

kat oz tade buku2 yg up to date. bosan. klo yg murah2 pun buku2 lame n yg cantik. leh dapat from AUD5-10.

haihh.. nnt akak tlg tgkkan complete set harry potter bape kat sane eh.. ngee~

meanie mean said...

betul tuh izza.. bestnyer akak.. min baeli buku saper2 nyer penulis ntah leh la dpt 20 cent.. kalu yg len...sori naik lori la..ari tuh jumpa shopaholic pon 5 dolar.. harry potter pon..huhuhuh mahal la..

dxoul lacruz said...

unne, rende, sappe

rajin adik rajin...rajin la belajar..bila besar nnt boleh tunjuk ajar..ayah juga ibu..gembira selalu..melihat kakakku..rajin baca buku....

sekian...
satu dua tiga..tunduk!

hehehehhehe.

koir dari sekolah kebangsaan jenis tamil jalan mehru..