Wednesday, May 13, 2009

Hari Ini Dalam Sejarah

Hari ini dalam sejarah.
Sepanjang 5 tahun jadi dental student,
hampir 6tahun kerja jd dentist,
hampir setahun jadi masters student,




tapi





nih kira first time





patient aku collapsed atas dental chair!!!!!!!




siap 'crash team' royal london hospital berlari ke dental clinic
ada dalam 10 org, team dia: 5org medical officers, 3org nurses, sorg site manager,sorg driver ambulance, tak termasuk security guards seramai 3 org (utk clearkan laluan doktor2 nak berlari ke site) datang attend ke chair aku! hahahahaha siap ada yg bwk blood/plasma in case perlu blood transfusion lagi..
*diorg sungguh efficient, ok! they can be at the site within less than 5minutes!
tapi pemerhati bebas wakil dentists NHS/ staff restorative qmul adala dekat 30 org!(tp jd tukang perati je ler..) hehehe
aku?? confirm ler duk dalam statistik pemerhati bebas jugakk!!! :P


kesnya: panic attack, sebab she was being caught 'lying' by Prof Wright!
tp pengsan pon kejap jer, gimik jer tuh kot?! sbb kena 'tangkap' red-handed! :D
...and the patient ugut nak sue the dental hospital nih..sabo je ler.. ~bukan salah kitorg pon! hehehehe




Glamer sioot harinih! :D
dan aku respek sungguh dgn cara prof buat kerja+ manage kerenah pt!


2 comments:

naza said...

Walla!! Good experience...sye dulu patient penah kene fit kt dental chair..sume org panik..nasib dentistnya in control!!hehe..but dlm hati..Tuhan je la yg tau!! btw apsal tak snap pics..:P

wasr said...

mu buat apa sampai patient collapse on chair? hehe