Thursday, July 30, 2009

CUTI !!!

Hoye!! Hoye! Hoye!!
Dah stat summer holidays utk 1 bulan!

My PIL ngan sorang anak buah dah sampai from Kelantan semalam.. So semalam sewa keta utk fetch diorg dari airport sambil2 g Wing Yip utk beli seafood.. Dapatlak hybrid car, Toyota Prius, so minyak mmg murah giler!! One whole day duk jalan2, dr Bow balik ke Barking, then ke North London, pastu ke Stansted, balik ke Barking dan ke Bow balik untuk hantar keta, tp minyak keta baru 8pounds jer (perjalanan ulang alik adala dekat 200km!!).. Sooo murah!!! :P

keta ni punya dashboard pon agak canggih..
everything is touch-screen..


on the way balik dr Stansted Airport..


So harini lepas g anto balik keta, terus ke skool awal skit : lunch kat fevret restoran Chilliz, kemas2 locker, pulang balik folder patients yg dah setahun duk dlm locker (aktiviti illegal postgrads kat sinih! kekeke), jumpa most of the lecturers utk bg souvernirs dr Teganu yg aku bwk balik aritu, anto whitecoat ke laundry, kemas lab bench, mount study casts, buat lab work sikit2 (tu pun buat ngan separuh hati..), issue segala macam dentures yg tertunggak, borak2 ngan clinical supervisor (+mengumpat seround dua :P)...

nih la dia keris taming sari souvenir dr ganu utk lecturers..
keris nih guna dia utk bukak envelope..

~harinih 2org jer postgrad yg g klinik; member2 yg berempat lg tu smua dah selamat cuti - ada yg dah balik Greece jumpa boipren, ada yg dah balik nak jumpa tunang baru kat Qatar (dapat hadiah seorang tunang drp famili sebab stress nak exam arituh!!hehe), ada yg tgh bersopping sakan ngan famili kat london dan ada jugak yg tgh busy packing nak pindah umah..

Dalam duk kalut2, selamat jugakla buat 2 org patients harini, then terus HOORRAYY!! :P

...dan bermulalah journey aku tour london, part of uk dan beberapa negara Eropah sebelum puasa bermula!!

Weehuu!!
*Clap Clap Clap* :))

3 comments:

naza said...

wah..wah..wah..seronok sgt bunyinya..btw selamat bercoti bersama famili..sye dh terjah 2 outlet this week..hehe..puas sungguh membuat cuti sendirik..

Mrs LVoe said...

salam,
seronok yea travel. i wish i can :-)
thanks wan dearie sudi singgah blog sha.

Abrahyn said...

happy holiday...:D