Monday, August 15, 2011

Ramadhan Kareem

Tersangat mencabar keimanan berpuasa di musim summer..
Subuh pukul 3.15pg, berbuka pukul 8.30+pm. 
lebih kurang 18jam..
Tu tak termasuk weather yg kering dan panas lagi. dgn jet-lag lagi..

Seb baik kelas/klinik dah kurang..
Apapon mood masak-memasak memang out la skrgni. takde maknanya nak buat moreh2.. sbb takde masa nak makan kuih muih pon.. perut tak sempat nk lapar, dah kena bagun sahur.. hehehe
Packing satu hape pon belum start nih.. penat jer manjang, like how lar nak packing ni??
Semoga dikuatkan iman, Amin.







p.s: my patient bg thank you card dgn coklat sekotak.tu pon dia siap risau2 takut saya offended, sbb bg coklat bulan puasa. padahal kita hepi2 jer dapat coklat pree.. hehehe :)

p.ss: kat ASDA pon ada promotion sempena ramadhan. tu tak amik kira pakistani-styled bazar ramadhan kat depan Royal London Hosp. meriah gak, terubat la rindu berbazar ramadhan, eventhough kuih-muih lauk-pauk tak sama dgn yg dkt param Stadium Kota Bharu... hehehe ;p

p.sss: my boss (consultant) bg jaminan, ashraf haziq akan kompom dapat tx kat our hosp, tu pon kalo trauma unit kat Royal London refer him to the Dental School.. dan dia ckp offenders yg dapat dental trauma sebab riots tu takkan dapat Tx free under NHS. cuma persoalannya, camne diorg nk tau yg injured tu adalah offenders of victims? :)


5 comments:

Lady Lavender said...

salam ramadhan. baru balik dr msia yea?? Betull..perut masih lagi kenyang takde masa nak sahur hiihi..sini subuh 3.40 am maghrib 9.20 mlm.

littlehumblelynn said...

dr

packing ?

back for good ke doctor..bestnya kan..

pelan2 packing..sempat x raya di KB ?

DaZzlingLilLy said...

selamat berpuasa akak...panjangnya puasa kat sana..

zailamohamad said...

selamat berpuasa;)

kuatkan semangat..chaiyyok!!

siti hasmah said...

mencabarnya puasa kat sana kan....
sebut pasal PaRam stadium Kota Bharu..rindunya la makanan kat sana...dulu lps keja round situ dulu baru blk...