Friday, February 12, 2010

Weekend blog??!

Blog nih dah jadi cam weekend blog lak.. weekend jer baru i sempat nak update blog. weekdays slalu gak masuk jenguk2, kalo ada masa sempatla pusing2 tgk blog2 member2.. cuma kekadang tuh memang tak sempat nak tinggal komen jer.. yahoo messenger pon dah lama tak online..

Agak bizi jugak sebulan dua nih. nak kena prepare for exam, siapkan lab work yg berlambak2 dan tak pernah habis tuh, nak kena concentrate ngan thesis, prepare for seminars dan get enuff rest for clinics/class.

My schedule for the whole week lak memang fully packed (since this is like my personal diary, so saja nak tulis daily schedule kat sini,utk ingatan hari tua nanti :P )...
Isnin : pagi consultation clinic, ptg lab work for research
Selasa : pagi seminar fixed prostho, ptg klinik.
Rabu : pepagi buta (kul 830) meeting implant klinik, then followed by implant clinic, ptg klinik.
Khamis : pagi labwork for research, ptg klinik.
Jumaat : pagi seminar removable prostho, ptg klinik.
*sessi pagi: kul 9am till 1pm*
*sessi ptg: kul 2pm till 5pm*

Skang ni kat klinik slalu tonggang langgang buat kerja. semua kes2 mencabar minda lak tuh, simple2 kes semua dah takde/diorg bg kat bebudak 1st year. pastuh skang ni dah stat buat kes full mouth reconstructions kat klinik. dahla takde assistants/nurses nolong, semua benda kena buat sendiri. kekadang tuh nak amik impressions for bridges/crowns pon buat sensorang!! sabo je lar.. kadang sakit hati sebab benda yg obviously kena ada assistant tolong, tapi kena struggle sensorang... nasib badan.. cuma on the bright side, memang boleh improve skills giler2 gak lar.. (tapi memang tonggang terbalik gak la kat chair struggling ngan patients!) hehehehe tu yg biasanya by the time sampai umah, masak+dinner then terus collapsed!!

Pernah sorg kawan cakap kat i, stadi obersi nih senang sebab blajo ngan mat saleh, berbanding blajo kat Mesia. Okay, memang blajo ngan mat saleh senang (sebab diorg nih memang mudah didekati/mudah terima kritikan/lagi suka kalo kita bg kita punya opinions/diorg ni suka cabar minda kita,dapatkan kita punya opinions drp terima bulat2 dari buku), tp dari segi course tuh sendiri, actually sama jer... cuma kelebihan dia, kita boleh belajar ngan hati yg tenang sebab takde birokrasi, sakit hati ngan lecturers, takyah nak ber-yess boss.. etc. etc.

Pastuh lagi satu, kat sini agak pening melayan kerenah patients. dahla kes complicated giler2, patients lak demand macam2.. just imagine sorang makcik umur 90tahun++ takmo cabut roots gigi dia yg ada dlm 7-8batang, takmo pakai dentures tapi request for post and core dan crowns!!memang bercinta la nak siapkan root canal treatments then prepare posts then buat crowns!!dahla dtg klinik pon dgn ambulans, paling maximum dapat duk kat chair sejam jer, kalo lebih dr tuh sure mulut dia bising..dia nak something fixed sbb kunun sebab just to get everything ready to meet God later! well, kalo pakai denture, dia takut nanti org kebumikan dia tanpa denture lak! aci ker dia pikir camtuh? hehehehe tuh tak termasuk lagi kes penagih ganja yg request for implants!! pening..pening..

Tetiba teringat kata2 my course coordinator masa memula masuk 1st year dulu;
"this is not an easy course. its not because i want it to be difficult for you, but because we couldnt make it easier..."


tuh jer reasons blog ni jadi weekend blog..
okay sekian sahaja luahan hati saya. :)


p/s: tetiba jer ada org buat gosip pasal kitorg (me and hubby). sabo je lar.. btw gosip itu tak benar sama sekali! kekadang rasa nak tergelak pon ada, sebab kitorg bukannya celebrities pon, tp ada jugak org sudi nak bergosips pasal kitorg. btw tenkiu laaa sbb sudi bergosip..tetiba terasa cam glamer laks! :P


happynya saya, esok weekend!!!!!

3 comments:

lela said...

hehe... buzy giller wan.
by the way, kirim salam kat makcik yang nak soh awak buat fixed sebelum jumpa GOD tu...

sempat ke tak nak siap, tue...??? hehhe...

naza said...

haha..lawak la makcik tu..sye pun bz giler..xde can langsung nk poya2..sabar je la kan..
btw ape gossipnye??hehe..lama tak ym kan??

zailamohamad said...

take your time, kalau update weekend pon, zaila tetap baca juga;)