Tuesday, February 16, 2010

Parcel from home... :)

Yeay! Harini murah rezeki kitorg, dapat sekotak besar supply makanan dari Malaysia / Kota Bharu! Alhamdulillah.. :) Excited jugak, dah lama tak terima bungkusan dari kampung katakan.. dah lama tak dapat food dari Mesia.. opps! ok, tipu; actually baru jer dapat Malaysian food supply dari parents Dilla last week. tak banyak, tapi cukup membuatkan kami terharu sebab siap dapat teh uncang BOH, santan KARA, rempah2, tepung cucur bilis adabi dan sikit toiletries + complimentary gift First Class dr MAS.. :)

Terkejut jugak sebab parcel tuh dah sampai arinih. Sebab rasa cam baru jer lagi my PIL poskan.. and the best thing is, semua benda selamat/intact. takde satu pon food yg pecah berderai. ada rezeki lagi la ni.. :)

Nih la antara benda mahal kat London, yg amat mustahil dan susah nak jumpa! Milo made in Malaysia (mostly yg jual kat sini made in Kenya-seriously tak best!), maggi tomyam (memang takde lansung2/tak pernah jumpa pon!), kopok keping (obviously memang takde dijual even kat Chinatown sekalipon) dan jugak rempah kerutuk, memang authentic kelantan dish nih.. :)

And my other half lak sememangya terlebih excited since dia dah dapat supply bahan bacaan dia, yg dah memang lama duk drooling nak baca.. :)

actually my hasben langgan Perajurit dan Tempur nih dan diposkan ke address Terengganu/KB. nih kira koleksi peribadi sejak dia remaja lagi nih.. In fact, sejak dari isu No 1 lagi!! Takpernah miss! Ada 3-4 majalah yg mmg dia kumpul since dr isu pertama lagi, mmg penuh rumah BTHO ngn buku dan majalah2 dia.. Untuk melepas gian, biasanya every time ada org nak dtg london/ nak pos brg dari Mesia sure akan terselit magazines keramat nih.. dapatla 5bijik Perajurit dan 2bijik Tempur.. cukupla buat bekalan till summer ni kot?! hehehehehe

tapi kan... ada satu problem jer... agak2nya la kan, camne kitorg nak setelkan problem yg satu nih... ermmm....

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Agak2nya mana kami nak simpan stok food yg byk2 tuh?




jeng jeng jeng....



nih condition our kitchen cabinet / stok food kitorg sekarang... ini jer yg diambik gambar, sebenarnya ada lg 1 drawer rempah ratus + 2 cabinet makanan kering, yg malas nak diambik gambarnya hehehe.. boleh bukak kedai kecil-kecilan camneh ;-). senang cerita, kalo terperangkap dalam umah pon, still boleh survive koman2 sebulan dua dgn stok makanan yg ada nih... tuh tak termasuk stok beras sebanyak 25kilo yg belum diusik hehehehehehe :P


Owh! btw ada lagi satu benda terselit dalam parcel tuh.. siap dapat surat chenta lagi you! dari Marissa, anak buah hasben yg umur 7 tahun..

so sweet kan? ;)



To Mama, Papa, Marissa dan famili kat Malaysia, thanks so much! :))

9 comments:

naza said...

sure sonok dpt brg kan??sye pun xleh hidup tanpa MILO..nasib la kitorang ni ade messenger boleh katakan almost every month..last time my FIL bwk 2 beg penuh brg Msia..hehe..kedekut punye pasal..padahal ade je jual kt Chinatown..ni pun dh penuh dapur dgn stok..luckily ade stor kecik leh sumbat brg kering..eh nk rempah kari ikan tak??stok lama x habis2..nk expired dh..hehe..

wan_syahira said...

wah...megi pon dpt gak ke?hehehe ;P

Anonymous said...

sis, i'm coming next to London next week. agak² apa yg boleh dibawa dlm luggage eh? i mean, makanan2 kering la. mcm rempah2, serbuk boleh ke?
i ingat nak bawak cheese powder. boleh tak? tu bukan category dairy kan?
~aina

Anonymous said...

sampai tersasul2 tulis. pardon my language, pls. hehe ~aina

Wan said...

naza: tuh la skali2 dapat parcel memang excited.. :) btw thanks la ofer rempah tuh.. we all pon ada 2-3kilo rempah yg belum terusik lagi.. tuh pon selepas bg half kat member yg dtg dr newcastle xmas aritu... sbb cam dah jd tradisi org dtg dr mesia sure akan bwk rempah2 adabi sbg buah tgn kan? :)

buya: megi tomyam jer yg susah nak dapat sini. megi2 lain semua berlambak ada jual..

aina: nak dtg london? dtg bercuti ke further studies/kerja? biasanya boleh jer bwk food dr mesia, cuma diorg agak strict skit kalo seafood based (cam udang kering, ikan kering, bilis etc)-so benda2 nih better pos jer.. rempah2 tuh shud be no problem- tp better label dan declare la.. cheese powder-boleh jer bwk kot. tp rasanya baik beli sini jer, kat sini ada byk.. :)

Anonymous said...

dtg nk jln².. tapi UK trip je yg mampu rancang setakat ni, Euro trip next time.. hehe..
oo sana senang eh dpt cheese powder? kira kat sana adalah cheese powder sama mcm cheese dip mcm kat kfc tu la? sbb ada org pesan suruh bawak, tapi takut takleh bawak.
kalo ada masa, nak gak jumpa kak wan kalau free² nanti. leh lunch together² ke kan. hehe
~aina

zailamohamad said...

Wan, tak sangka your PIL tu adalah uncle Mohd & Untie Meriam yang i selalu follow baca blog diorang, heheheee..silly me, baru je tahu..haahaahaa
Btw, nanti kalau balik Kelate, bolehlah jumpa since i dah tahu mana rumah PIL you;)

siti hasmah said...

wah...dasat tul marwan....asben aku pun xde baca majalah2 tu....xpenah ujud pun buku2 tu kat umah aku...

Wan said...

aina: ye ke? nnti dah smpai bgtaula. ada masa boleh jumpa. nnti kalo kebetulan naza free, i heret dia skali. :)btw i pon tak sure whether dairy products boleh lepas ke tak. biasanya diorg strict sket sbb takut mad cow disease etc..

zaila: laaa ye ke? ingatkan u all dah tau..hehehe btw camne tetiba boleh perasan?ternampak my pic kat blog diorg ke? :)

semah: memang dasat... aku pon malas nak layan.. hehehe :P