Saturday, April 2, 2011

Macaroons malaysia?

yeay! arini berjaya buat kuih macaroons malaysia nih.. saja nk tumpang glamer macaroons gak.. nk tunggu buat macaroons smpai bila ntah baru pandai buat! last2 buat burger malaysia je lar, pastu suka2 hati kita nk claim nama macaroons malaysia, aci? hihihihi :p

baru tau rupanya dgn breadmaker, nk buat kuih ni mmg senang yg teramat senang. cuma sebelum2 ni malas je lebih...esp tang nk kena buat sambal tumis ikan bilis tuh. dahla stok bilis dah makin susut.. tp sbb dah lama ada org teringin nak makan, so akhirnya harini berjaya jugak buat dan pulun makan dgn jayanya! yeay! :)

sungguhla gebu2 dan montoks sekali. sumbat lak dgn ikan bilis byk2.. kira big mac malaysia la ni kot? kat mesia pon takde ni, kalo ada pon kompom bangkrap org yg jual tuh! hahaha


owhs harini kitorg tgh bermuram durja dan bersusah hati... sebabnya our fave electrical appliance kat umah nih dah uzur, dah tak brapa sihat..  :((  try call maintenance office, diorg tutup lak harini! uwaaa!! :((


our cinonet fridge yg menjadi pojaan hati. mmg tgh susah hati betul nih! dahla byk perishable food kat dalam tuh yg baru beli semalam.. isk..isk.. tatau camne nak survive 2 hari lagi dgn fridge yg tak sejuk nih.. heater kat living room dah lama rosak pun takde nk susah hati camni, alhamdulillah dapat survive winter dgn jayanya & smpai skrg tak report pon kat maintenance... tp fridge rosak, rasa cam idup tak tenang jer, minum air pon tak hilang dahaga sbb takde air sejuk!! nak minum air coke lagi lar, takde ais, terasa bebenor kurang nikmatnya!! cepatlar monday, mengidam nak minum milo ais nih!!! hehehe :p


9 comments:

Aswani said...

Hohoho tercabar gue tgok burger msia tu hehehe btw mailah simpan brg kat rmh kalo fridge still lg x ok :)

~Yus~ said...

salam kak wan...
sedapnye burger malaysia tu... hihi. nanti bole bagi resepi eh, tiba2 teringin pulak nak buat :)

TopsyTurvyMum said...

mak aihhhh..
tak tahan macaroon malaysia tuuu...
bulan puasa je rajin buat hehe

Wan said...

wani:
sila sila buat, bwk bekal nnti. blh tumpang makan.. haha

yus:
try la buat, tp sy guna breadmaker je sbb malas nak uli2.. heheh sy guna resepi cik mat gebu je:
http://tiffinbiru.blogspot.com/2011/03/burger-malaysiaakakueh-batu-belah.html

TTM:
hahaha nak harapkan macaroon sebenar smpai bila pon belum tentu berjaya buat! hehehe ni pon baru 1st time try sbb dah lama teringin nak makan.. hehe

London Fashion Store said...

salam ;)

tetiba teringgatt burger msia niii....sedapppnyaaa...share ler resepi, nnt bule kita kat cni cuba pulak..tapi mana nk cari roti burger kecik2 tomei tuuu?

Nana said...

wahhh dap2nye!!! sighh nak masak malas .. kena tunggu balik malaysia nanti lah gamak nye :D

Imaan09 said...

tertarik dgn tajuk entry.. rupanya.. haha! xpe..nice blog..!bleh jenjalan slalu kt cni

Lady Lavender said...

kita pon baru je buat burger msia. Senang campak2 aje dlm BM. kan ke best kalo sambal tumis ikan bilis pon boleh campak2 kat situ hiihii..

Wan said...

LFS:
thanks for dropping by.. resepi sy amik kat blog cik mat gebu, ada link kat reply komen saya kpd yus atas... roti burger kecik2 tuh breadmaker yg buatkan! :)

Nana:
me pon malas gak! tp saja2 suka2 buat, sbb dah lama teringin nak makan.. hehhe

Imaan:
hahahaa nk harapkan buat macaroon betul, mmg tak dapek la.. hehhehe btw thanks for dropping by..

Lady lavender:
kannn? senang ada BM ni.. puashati membeli. :)