Thursday, April 21, 2011

Yippee!

Esok bermula lah sessi weekend yg paaannjaannnnngg!! apa taknya, esok Good Friday, senin Easter monday. sblm sambung cuti lagi Jumaat tuh sebab putera raja kami nak kawen ekceli sepatutnya kena g skolah selasa-khamis,sblm sambung cuti lagi Jumaat tuh (pastuh the following monday tu cuti lagi- May bank holiday!!!).. tp sebab lecturers semua pakat2 sambung cuti, so mmg students pon melompat kegiranganlah!! :)) owhss! tersangatla eksaited nk cuti panjang (in total dapat off 12hari woo)!!  woohooo!! dah lama tak cuti, asyik2 duk ulang alik skolah je 9-5, 5days per week! penat wooo!! :D


lagiii eksaited sbb nak berjalan2 ke taman next week tambah spesel sbb taman ni dibukak 3bulan setahun jer!! dan mmg bersemangat nak g jenguk kenduri kawen tuh sambil kibar2 bendera union jack jugak!! sungguh happening dia punya preparations kat london nih!! souvenirs pon dah berlambak2 org duk jual!

tapi kan, lagiiiiii eksaited kalo boleh dapat benda alah ni:

anya hindmarch limited edition for the royal wedding!!! stylo bangats! mmg thp drooling giler dah nih, tapi malangnya dah sold out!!! nextweek lah nk g buat kerja gila g tawaf AH london butik,  nak cari jugakk sampai dapat!!!! :p

sebab dah cuti easter kan, so haruslah makan easter eggs nih bagi menambah lelemak tepu badan! :p
...eksaited punya pasal, sampai lupa lagi sebulan nak exam!! apapon, kita enjoyyyyy dulu, naik skolah esok baru berasap kepala balik!! hahaha :p


gambar hiasan:

achievement for the first quarter of the year: tanam implant!! hehehe kat my skool ni mmg tersangatlah susah nak tanam implant ni, sebabnya mmg kena buat under consultant supervision je (consultant tuh sdr akan assist the surgery), siap ada joint clinic utk implant (perio-prost implant clinic), dan my consultant ni pulak mmgla perfectionist dan terer yg teramat! dia ni speaker utk ITI-straumann, examiner utk Royal College punya implant diploma, siap pernah g mesia lg utk bg course.. nak book appointment surgery under him mmg la tersangat susah, sebab berebut2 semua org nak amik peluang kerja under dia! so jz imagine mmg terketar2 gak la tgn nak tebuk lubang tuh kan,dahla pemerhati yg duk keliling tuh lak ramai!! hehehhe but alhamdulillah, everything went really well!! and the consultant was happy with my work!! :D dan actually masa amik pic ni dah selamat semuanya, tgh duk main2 sutures dgn my perio colleague, masa ni baru relax sket sbb the consultant dah unscrubbed.. tuh yg baru brani nak kuarkan kamera! hehehee so, dental implants, anyone?? :p

6 comments:

TK said...

Enjoy your long weekend! Cantiknya tote tu! I loike!
Bestnya you ada kat sana at this time..bole beli byk souveniours/merchandise sempena perkawinan anak raja tu ye..

littlehumblelynn said...

dental implant ?

nak tampal gigi pun takut weeii!!
carikan setem wedding boleh ?
jadiler..nak wat kenang-kenangan..nanti kita bayar :)

Oyis said...

omg tgk pic aje sudah takut!

wasr said...

WOW, mu nak gi Keukenhoff ker?

initially memang plan nak pegi sama, tp duit tak mengizinkan.. :(

-memang ada EULAR seminar di London end of May nanti, paper aku masuk dlm one of the abstracts, but again, takdak sponsor,...

miSs inTerpReted said...

oohh...enjoy the garden kat holland tu (i teka je u pegi situ). I tengok gambar mak cik-mak cik kat sini pergi sangat cantik!!!!

oh...and tetiba i pon mengidam beg AH tu. kan best if ada jual kat sini.

Wan said...

TK:
thanks! me likey too! tp dah sold out!!! sedih kan? :(

lynn:
hehehe jgn takut2, kami ni manusia biasa je.. :) insya allah, kalau kebetulan ke post office saya carikan..

oyis:
takde apa la, patient takde rasa apapon masa buat ni.. ni la latest technology dlm dentistry, mahal teramat, tuh yg semua patient berebut2 nak buat under NHS.. :)

buyong:
mai lar.. sementara blh dpt free accomodation+food ni.. :)

sabb:
thanks!! pgtd call semua butik,tp semua dah sold out sbb limited edition!!!!! sedih btol? ada jumpa org jual kat ebay gbp120, harga asal gbp30 je, gila banyak diorg amik untung!!