Saturday, September 18, 2010

1 more year!!

Alhamdulillah dah selamat kembali ke tanahair mat saleh terchenta, London mlmtd! yep, dah balik london dah pon! kejap jer kan, pejam celik pejam celik dah abis cuti sebulan setengah! hehehe :p

Alhamdulillah perjalanan balik smooth jer.. naik omanair lagi, dan balik pon sensorg jer.. flight was superb, we were fed really well and the food was very nice. hehehe

peneman di kala kesunyian..hehehe dia punya movies banyak giler, sampai tak tido sbb duk layan movies! hehehe

seat pon boleh tahan luas!

nih meal kali yg ke brapa ntah (in total diorg bg 5heavy meals! mmg leh gemuk kalo balik ngan flight arabs ni!!well fed! :P) sbb bertolak dr KUL, so merasala makan nasik lemak ngan 2 cucuk sate eventhough naik flight arab.. hehehe

transit kat Muscat. airport cinonet jer, cam ala2 airport terengganu jer.. hehehe :P

aerobridge pon tak wujud okeh! still kena panjat tangga + naik bus utk ke terminal!

nih dkt departure gate. lengang.. kedai pon tak byk..

transit sejam setengah jer, tp sempat pulun shopping kat kedai nih, beli fridge magnet! hahaha bukan senang nak dapat FM muscat weh!! :P tp sakit hati gaklar sbb diorg punya currency tinggi giler, double the pounds! ngan RM tatau la brapa dia punya conversion.. malas nak kira, kang pengsan tgk harga sebijik FM tuh brapa puluh hengget!! hahaha :P


So lepas queue imigresen dkt sejam setengah, dan naik + tukar2 tubes lagi ditambah ngan insiden kena gelak ngan mat saleh sbb bag lugage yg besar giler tuh meluncur laju smpai hujung tube-silap sbb main sandar jer bag ke tepi dinding tube, terlupa yg bag tuh ada 4 roda!hahaha malu giler!! at last berjaya smpai tube station barking dlm kul 10.30mlm td! dahla bag ngam2 30kg (nih yg best naik flight arabs nih, bag allowances diorg bg sampai 35kg!!!), lift kat barking station lak out of service! ngan penat giler lagi!! sempat angkat bag tuh naik dlm 10anak tangga jer kot, pastu seb baik ada sorg mamat india nih tolong angkat bag naik tangga smpai atas.. tuh pon selepas dia tgk saya hampir nak jatuh tergolek kat tangga tuh kot!! hahaha tapi puashati sbb berjaya seludup masuk ikan bilis 2kilo, kerepek 2kilo, milo 2kilo, biskut raya satu balang, megi 50bungkus, keropok keping, toileteries, rempah masakan, brahims, rempah2 ratus etc etc... nih pon tunggu sabtu nih, hasben lak nak seludup brg dapur lagik! :))


okey, nih pon ada masa setahun jer lagi nak guna istilah balik london instead of pergi london.. So misi setahun kat london ni, saya nak:
  • pusing2 london sehabis mungkin. park pon lom pernah sampai lagik.. muzium baru pergi sebijik.. gmbr kat london pon tak banyak lagi..
  • nak snap pics kat london utk setiap musim yg ada. baru perasan kitorg takde pon lagi gmbar autumn kat dlm park yg ala2 citer autumn in my heart tuh.. hehehe
  • nak tour uk.
  • tour europe sebanyak mungkin.. tu pon kalo budget mengizinkan..hehehe
  • completekan shopping list/wishlist yg dah tak seberapa tuh..
  • study dgn lebih sungguh2 lagi.. hehehe cuma rasanya thn ni lebih kepada klinikal dan supervise undergrads clinics.. thesis dah setel dan formal seminars dah berkurang, tp still akan ada 1 last written exam next year.. rasanya thn nih mmg saya blh enjoy katak gak lar!tgk jadual kelas pon cam dah tak sepadat dulu! i loike,especially bila nampak ada jer peluang2 ponteng kelas!!! hahaha :P


on other notes, special thanks to mr hubby sbb pre-order buku nih utk saya! sampai2 jer umah, dah leh terus baca!! dahla dapat murah, aritu tgk kat kinokuniya paperback shj pon dah RM70, yg nih hard cover dapat less than RM40 jer!!! (kalo pre-order buku kat amazon, mmg diorg akan bg special price, murah giler2!)


woohoo!!! sangat teruja nak baca buku nih!! perlu ke saya baca buku nih? atau kena tunggu smpai lepas research defence viva (23hb nih) jugak?!!! tak sabo giler!!!!!! woohooo!!

7 comments:

S.u.F.e.E said...

wooott

wooottttt

*tumpang excited sbb dpt tgk buku mini shopaholic!!!

all the best yaa utk viva!!

ooyea, selamat hari raya too

Wan said...

thanks!!

tp mmg tergoda sungguh dgn buku nih, lagi yummilicious berbnding journals dan thesis ku ituh! hehehe hopefully dapat bertahan nafsu sampai lepas viva baru stat studi buku nih! :P

selamat hari raya jugak! :)

naza said...

welcome home..tu la bile sedar tinggal setahun..mcm2 list kuar..pening gak nk mengejar dgn keadaan sye cam ni..huhu..hope sempat larr...

littlehumblelynn said...

laa dah balik rupanya.......selamat menyambung semula sessi mengumpul wishlist tuh..!!dah habis wishlist kat msia lum?

Oyis said...

a ah la, kita pon x pernah amik gmbr 4 musim di suatu lokasi yg sama. harus buat nih.

aiyooo... byk nya k wan seludup brgan dapur. jeles saya tau, sbb bekalan ikan bilis saya adalah sgt2 depleting skang ni huhu...

Wan said...

naza: insya allah sempat.. yakin boleh!! kena plan elok2 ni! :)

lynn:tuh la kan, kejap jer rasa duk mesia.. wishlist makan2 kat mesia mpre than 50% berjaya dapat gak lar.. wishlist uk ni, depends pada kewangan tahunan gak nih..ada rezki lebih dapat la... hehehe

oyis: tu la kan... rasa legaa sangat2 sebab berjaya seludup bilis! :) kat sini bilis sangatla tak best, kan? hehehe tu pon ada lagi bilis yg kitorg pos belum sampai.. harusla takyah beli bilis utk setahun! :)

noreen said...

good luck 4 your viva wan! enjoy your final year!

p/s menariknya mini shopaholic tu...mesti sebln dua lagi br smpi nz (bagus gak..lps final exam br boleh baca)