Saturday, September 4, 2010

Hapdate

  • Tgh stress ngan broadband connection yg cam hampeh giler skang nih! sakit hati betul, semua benda takleh nak buat.. bukan takde cerita nak hapdate, tp sbb connection yg cam siput bab* nih, mmg kem salam je lar nak online, bukak internet pon sekadar nak check emel jer.. stress!! rindu giler nak guna wifi kat umah london yg laju giler tuh- salahkan hasben gak sbb dia subscribe pakej yg paling laju, unlimited dan paling mahal kat london nun- skang nih susah nak biasakan diri balik ngan mesia nyer standard, esp bila kena bersyukur ngan teknologi EDGE jer!!! mmg sakit jiwa!!! :((
  • list makan2 dah hampir semua complete!! hahahaha giler tak?? tinggal nak touch up sikit2 jer lagi.. :P skang nih kalo ke bazaar ramadhan pon dah tak bernapsu syaiton sgt dah! :P
  • aritu g berbukak puasa kat Mariott Putrajaya.. mmg the best buffet ever!!!! highly highly highly recommended! just imagine, condiments utk ABC shj ada dkt 30 jenis, gulai kawah ada 5 jenis, 'live-station' ada 18 dan siap ada mesin air tebu lagi, tak ker giler tuh??!!! ada byk gmbr food nak haplod, tp internet cam hampehs!!
  • preparation raya: nothing! takde plan nak beraya sakan pon, even baju raya pon takde..seriously takde baju raya!! dan mmg kompom takkan se-dondon2 nyer ngan inchik hasben! rasa cam rugi nak wat baju raya sbb kompom tak pakai kat uk nnti, raya pon sehari jer kan nak glamer.. so baik spent duit utk something yg lebih bermanfaat cam travel europe ker, beli henbegs ker kan... opps!!! hehehe :P
  • sekarangni kami hidup nomad: berpindah randah dr KT-KB-KL. seb baik dekat, kalo tak mmg mati kepanchitan gak lar! hehehe
  • selepas oo-som, perbincangan panjang lebar dan mengambil kira giliran raya yg tertunggak 3thn lepas, kompom 1st day raya kalinih kat umah saya!!! :D
  • Alhamdulillah Visa dah approved!!!!!! so boleh berjoli loli sakan kat UK nnti, relax sket minda nih.. memang betul2 rezki bulan puasa la, sbb ada incident yg menyebabkan kami rasa visa application will be rejected! (dahla my frined's visa had been rejected!! pity her!!!) siap dah buat back-up plans pon, in case rejected! Alhamdulillah Syukurrr!!!
  • Skrgnih tgh buat final plans utk our final year in London! yeay!! mmg saya akan cuba sedaya upaya utk berjoli loli sakan di uk setahun nih! byk checklists yg belum complete.. cuma seb baik shopping lists dah hampir complete! hehehehe :P
  • ok, tuh jer utk kalinih.. Selamat Hari Raya, Maaf Zahir batin.. slmt bersopping sakan utk raya.. dan saya akan hapdate lagi, esp bila bernomad di tempat yg ada 3G connections! hehehehe :)

8 comments:

waNny said...

kak wan kt london sampai bile nanti? insyallah wanie nak gi sana bulan 7 tahun depan. hahahaha .. :p

Wan said...

sampai sept 2011. jom2, ni nak g hanimun ker?? ;) sbb kalo nak shopping better diawalkan ke june,sbb biasanya july brg2 dah takbyk.. :)

wan_syahira said...

teruk sgt ek line broadband celcom kat kelate?huhuhuhuhu

waNny said...

hahahah .. x honeymoon .. nak gi shopping .. tinggal laki kt rumah gi mak n adik July :p alaa .. ye ke.. tp MAy baru kawin. kene la bagi sebulan dulu kan .. nanti laki merajuk .. hahahahaha

che'puan Idot said...

wan, lenjan makan jgn tak lenjan..bagi pengobat rinduuuu bertaun..

kepok lekor losong ofcourse la dah pekena ek??
salam raya dari kami bertiga..utk wan dan mr wan
hugs n kisses

littlehumblelynn said...

DR WAN

tganu dimana?nak balik dungun gak nih.........

Wan said...

buya: agak teruk dan sakit ati gak ler! smpai tahap malas nak online, cam buang masa duk tunggu dia nak reload page! hehehe

wanny:
ooo ok...betul tuh, mana blh tinggal terus pas kawin kompom majuk punya! esp bila kena tinggal sbb wifey nak bersopping!hehehe takper2, july pon ada sale lagik, july dah penghujung sale biasanya diorg bagi further reductions.. cuma kadangtuh barang dah takbanyak lar,tp apapon ikut nasib gak..

idot:
yup!! dah slmt melenjan! :) sampai takut nak check weighing scale nih!hehehe
slamt hari raya to u, faiz and fuadi too! bila fuadi nak dapat adik ni?
xxx

lynn:
saya kat KT. lynn org ganu ke?? ke MIL kat dungun?

dee said...

kak wan,
Salam Aidilfitri dari kami di bumi Dublin..bestnye dapat raya di kg..:)