Monday, July 12, 2010

Merapu-rapu...

Disclaimer: entry ni takde kena mengena dengan shopping lansung2.. (eventhough that is the main summer threat/treat! :P)



Kelmarin dulu pulun makan bihun goreng. sekali goreng buat lebih, dptla makan utk beberapa hari, siap boleh bawak bekal g kelas lagi.. hahahaha so lepas makan bihun utk every meal selama 3 hari berturut2, skang ni dah mabuk bihun dan tak terasa nak makan bihun lagi dah! at least utk 2-3 minggu akan datang! dah muak! okay i will only eat bihun at mamak's stall ajer lepasnih! hehehehe :P *saya mmg suka kalo goreng bihun pon basah2 sket, baru best! hehe*



pastuh musim2 panas ni mmg kemaruk jugak ngan benda nih:



His fave, now its all mine! :P murah2 jer kat sini skrgni.. sedap woo! jaaauuhhh lagi sedap dr eskrem2 lain.. hehehe dahla mmg panas bangat kat sini,hari jumaat aritu hari paling panas dlm 70thn! temperature 32C, tp takde breeze,awan pon takde, dlm tubes aircond pon ielek,ventilation ciput dan org ramai.. seteress woo nak kuar jalan2!! tu yg saya tak kuar jalan2 tp saya pulun makan benda nih sementara murah! hahaha :P



pastuh kemaruk jugak makan benda2 nih:



bagi memenuhi keperluan '5-a day' saya..
cherries ngan stroberi tuh sgt manis dan sangat juicy! :)



tapi niat agak 'terpesong' sebab saya makan berries nih dgn ini:



tak main la single/low fat punyer cream..
kita pulun ngan double cream lagi! muahahahahahaha
bukan salah saya, sbb skang ni promo kalo beli stroberi dapat free cream! :P
*isk.. camno nak kurus kalo camni?*




On other note:
  • arini my nurses bg saya 'award' inih:


lawak betul... mana diorg kutip ntah star nih.. sebabnya saya jd juara buat patients paling banyak utk consultation clinic pgtd! saya buat 4 patients out of 13, dalam group saya ada 6 students. so average org lain buat dlm 1-2 org pt jer per student.. ermm.. diorg mmg suka la kalo kita wat kerja laju2, sbb diorg boleh kuar lunch awal! hehehe nak bodek la tuh! siap tempek benda alah nih kat saya punya whitecoat lagi! hahahaha :P


  • my hubby and I baru balik dr nonton Eclipse.... sungguhla ketinggalan keretapi!hehehe errmm mmg kitorg sama2 nonton citer nih arini.....but we are 14000 km apart! :(

  • Saya teramat sangat bizi skang ni. alhamdulillah thesis dah 60% siap...but still working like crazy on the remaining 40%, as I need to get everything ready by 24th and submit to my sv for the final proof-read by 30th!! sempat ke ni? :(( that means no social life, no shopping, no central london and less blogging, for the next few weeks!!!

7 comments:

Oyis said...

now mmg perfect skali utk mkn ice cream. even aisyah si kecik ni pon dah pandai (tp limit to one small portion a day je la).

eh k wan, hubby k wan duk msia ke? K wan dah nak submit thesis ye? means dah abis study nak balik msia is it?

littlehumblelynn said...

wan,

terLAPAR tgk bihun grg,aiskrim yummy2 tuh..........

pulun.......wat thesis..selamat berjaya hdknya..teringat zaman wat MA kat UM tahun 2003-2004 dulu2.........main jerk lebih..huhuhu..

Hana' Yusuff said...

waa.. sedappnya tgk icecream, cherries dan strawbery tu..kat sini tak leh la nak makan beriye.jimat2 je nak makan.hehe

x pe..jauh2 sekali sekala.jumpa nanti rasa jadi pengantin baru balik.hihi.(dari hati org yang selalu kena tinggal..hehe)

Wan said...

oyis:
tu la kan.. mmg sedap sangat makan eskrem musim2 ni kan.. tp bila pikir bab2 kalori etc terinsap sendiri! hehehe btw hasben saya dah balik mesia 3weeks lepas, skang ni jarak jauh la kejap,hingga saya balik next month.. hehehe actually saya ada lagi 1 thn, insya Allah abis sept 2011. cuma thesis jer yg nak kena hntr thn ni so that next year boleh concentrate final exam+exam case..

Wan said...

lynn:
thanks!! mmg tgh buat thesis gila2 nih, cuma kadang2 tuh merayau2 buang masa kat blog/fb! hehehe

hana:
tuh la.. kadang2 terkagum ngan org2 cam hana, yg mmg nak kena independence sendiri2 manage sbb hubby slalu takde. saya baru jer duk jauh2 nih pon dah tunggang terbalik hidup.. hehehhe :D

kucingorengemok said...

ben & jerry's, oh kenapakah kau terlalu mahal di malaysia??

mJ said...

hahahahaha nyummehhhh la tgk stoberi dn ceri with cream tuuu...alaaaaa fedulik laaa...janji bahagia kann :)