Sunday, July 4, 2010

new addition! :P

Khamis lepas, balik skolah dapat surat chenta dari Malaysia/opis. siap surat berkertas kuning lagik.. bukan main la cuak, sbb takut kena panggil balik mesia berkhidmat utk negara ASAP jer... sebab kertas kuning tu cam lain macam jer (sblm2 nih kalau ada apa2 dr opis, surat berkaler putih jer).. hehehhehe al maklumla actually kalau wat masters in clinical dentistry boleh jer siapkan dalam masa 2thn jer. tp saya nih agak gatal sbb nak smbung buat membership terus, so lepas nego ngan skool dapat la lump sum 3 thn, utk 2 in 1: masters + membership ngan royal college skali. kira alhamdulillah gak la, eventhough kena kerja teruk sket...

cuma still rasa risau takut tetiba diorg terlebih cayang kat saya paksarela suruh balik! hahahha paling cuak sbb ada wishlist 'nan satu' yg masih lom tertunai, tu yg cuak tuh! tp mmg saya lom ready nak balik pon!! kekekkekeke :P



tp bila bukak jer surat tuh....



rupa2nya.. surat chenta dr VC sendiri..


...nak ucap congrats! haahahahhahahaha :D nothing special pon.. tak heran sgt sbb termasuk yg nih, dah kira second time dapat surat ni. bukan ada apapon, tp slalunya kalo dapat high marks dlm performance appraisal dr SV, mmg uni akan bg surat ni.. kira cam galakan la.. cit! sesia jer cuak! ingatkan surat nak kena paksa balik mesia!hehehe :P cett!

owh btw.. dah alang2 dapat surat yg tak seberapa tu kan.. pastuh cik finance minister lak takde. saya pon apalagi, amik kesempatan la utk self rewards (kununla kan...kalo takde surat tu pon mmg confirm songlap duit gak nyer! haha) + amik peluang sempena summer sale + sbg penutup tirai sopping kat harrods utk this academic year + nak tambah collections.. (punyala byk alasan, tp alasan yg sbnr2nya ialah saya ni shopaholic!!! hahaha)



so saya rembat la,apa lagi?!!! hahahahha :P



owh saya rembat pon bukannya utk beli brg keperluan diri sdr/pakai sorg2.. utk kegunaan bersama jugak.. even sedara mara pon boleh tumpang guna gak. dan boleh disimpan hingga anak cucu nanti...






vintage collections nih! :P







tadaa!! :P










nih the whole set.. actually ada 4bijik cawan, tp malas nak letak semua sekali kat atas tuh, kang jatuh pecah sesia jer! hehehe :P




yeah! saya beli benda alah ni....



Royal Albert Country Roses!


Barula nampak 'english' sket kan? :P nih my first set la utk pinggan mangkuk royal albert nih. (and maybe the last la kot?) actually dulu2 tak berapa berkenan sgt ngan country roses nih.sbb nmpak cam berserabut jer kan.. tp actually mmg Royal Albert bunga/design dia camnih. since dah byk dah kumpul design2 moden, tuh yg saya decided utk beli bunga2 english style laks kalinih! manala tau bila balik mesia nanti tetiba kepingin nak teaset country roses lak kan! hehehe dan yg plg best sbb leh dapat box set (20pcs) dgn harga murah!! saya beli kat harrods, dan dapat harga less than half the retail price! tu yg terus sambar! thanks to my fren sbb tolong bgtau! :)


close up. ok la kan.. dah duk england, mestila nak kena bwk balik something 'english' sket kan.. hehehehe dpt satu set ni pon dah lebih dr cukup....beli banyak2 nnti kang tak penuh2 lak tabung 'nan satu' tuh nanti! hehehe :P


apapon, syukurrr Alhamdulillah!! :)


14 comments:

Oyis said...

simply stunning set tuh.

congrats on the excellent performance. ni yg harus motivasikan diri sendiri dgn lebih lg ni :)

apa wishlist 'nan satu' itu agaknya ye?

naza said...

nk cilok gambar boleh tak??mine tak bukak dr kotak pun..hehe..bertingkat kotak malas giler nk tgk..jgn la ade defect ape2..lgpun if budak2 ni tgk sume nk kacau!!
apsal x beli 2 set terus? kan senang..hehe..

Wan said...

oyis: thanks! 'nan satu'? ...biarlah rahsia! ;-)

naza: sila2 cilok.. ada projek ke? ;) beli satu set je lar, ada orgtuh tak brapa suka bunga2 nih.. ni pun guna kuasa veto beli jer sementara dia takde ni! heheheheh :)

kucingorengemok said...

i bet it'll only be used when the queen comes over for a visit... heheheh ;)

littlehumblelynn said...

kemanakah finance minister menghilang??
taking advantage nih..?
anyhow me either..x suke bunga2...suka yg simple but elegen jek!!

Mamamarina said...

wahhh.. congrates.. syok tgk shopping byk2.. anyway cantik set baru nih

Wan said...

KOG:
yeah! definitely! :P

lynn:
finance minister dah bungkus baju balik kampung daaa.. :)

mamamarina:
thanks! :)

Nana said...

wahhhh I think habis you 3 org sapu the sets kat Harrods huh? hehehehehe!!! memang cantik :D

Wan said...

nana: i takde la sapu sgt kan, banding yg lagi 2 org tu.. hehehe ;)well actually diorg yg bgtau i, esoknya tuh terus pergi sapu! hehehe :)

Nana said...

hahahhaha yup! Tu our dear domestic queen tunjuk kat I. cantik!!! :D but those two tau I memang tak minat bunga2 hehe!!

You beli satu set aje? hehehe takpe nanti bila naza, awanis and I dtg rumah you boleh serve us in this set hehehehhe ;D Kepo kan??

Wan said...

haah, i beli 1 set je.kang tabung tak penuh2 lak! hehehe i and hubby pun tak brapa into bunga2 sgt(we're more into modern designs), tp beli jugak, just nk amik syarat nk bwk balik jugak satu set! :)

tp mmg cukup2 kalo u,awanis and naza dtg umah... hehehe ;) haih..bila kita nak jumpa ni? tingin gak nak jumpa sifu! :)

Nana said...

Sifu? isk! sifu apa! touchu ada lah! bwahahaha! Esok I turun London to meet one of my high school friends :D tapi balik hari aje hehe! nanti lah .. one of these days I turun lama sikit boleh buat gathering dengan Awanis and Naza sekali. Hari tu riuh satu starbucks tu dengan laughter we all hahaha!

Kalau tak pun kita jumpa raya nanti! I raya kat London this year! wooo hooooo!!!

Anna Da Lady said...

tahniah..cemerlangnya...dari segala segi ye...hehe...

Wan said...

anna:
thanks! sbnrnya saya lebih cemerlang dr segi yg 'tuh'.. dr segi belajo takdela cemerlang mana..hahaha :P
btw thanks for dropping by.. :)