Tuesday, July 6, 2010

tubes!

Penat dan letih!

Sebab district line (tube utk ke umah) suspended! dah dekat seminggu nih!sbb ada major railway problem kat area2 barking! mmg stress betul! bercinta kalau nak g skolah!! kalau dulu naik district line direct jer dr umah, smbil2 tido/baca buku dlm tube dah boleh terus smpai skolah... skrg nih kena naik national rail dr barking ke limehouse, then turun dan naik tangga ke another platform utk tukar naik DLR ke shadwell, then kat shadwell kena turun tangga yg tinggi giler utk tukar naik another DLR ke whitechapel, then kat whitechapel kena naik tangga lagi dan jalankaki baru la sampai skolah! masa first day lagi teruk, siap kena jalan kaki lagi dlm 1.5km lagi utk ke skolah!sbb kunun nak elak naik turun tangga, try la berjalan kaki.. hehehe

eventhough travelling time lebih kurang jer (sbb national rail lagi laju berbanding tubes yg byk berhenti2 tuh), tp kena burn kalori lebih + jalan kaki naik turun tangga tuh yg malas sket tuh! sbb saya sayang lelemak tepu saya! :P hehehe

gambar hiasan: rangkaian tubes kat london. ermm pls dont compare this with lrt malaysia. they took more than 100years to develop this!


owh btw skrgnih kat mana2 tube station mmg penuh ngan polis! sebabnya esok ialah 5th anniversary london bombing! dgr2 cam byk threat jer.. semua org dah risau2.. so maybe kena limitkan aktiviti luar umah/naik public transport la kot, at least sehingga anniversary setel! hahaha ermm.. macam la pengebom tu bodoh sgt nak bom masa anniversary kan?hehehe ermm but who knows? nauzubillah!!!!!


stress jer nak g skolah skrgni!
penat woo! mlm balik umah kena wat write up lagi.. tuh yg asyik makan megi jer skang ni! dah lama tak makan nasik! :((

6 comments:

naza said...

ala kesiannya..tu la sye dgr ade org buang cigarette butt kt rail @Barking..cable terbakar..short circuit..adoi..xde bas ke pegi whitechapel??byknye nk tukar!!
nway jgn la duk mkn megi je..letak je ayam dlm oven mkn ngan nasik!!
Tu la sape suh htr cik abg dulu..hehe...take care..x lama dah!! ;)

Wan said...

tu la pasal!!! kalo takmo tukar boleh, tp dr limehouse kena jalankaki dlm 2-3km kot? dan kalo turun shadwell kena jalan dlm 1.5km.. dahla summer, berpeluh2!! stress betul!! nak naik bus lagiii lambat!ntah celah mana2 bus tu lalu!so skang ni duk naik turun tangga je la..

kurus..kurus..hehehehe

littlehumblelynn said...

dr wan

joggingler gitu..huhuhu...kesian but sound worries jugak dgn citer bombing anniversary tuh..(ada jugak org sambut yek)
anyhow smg selamat semuanya..

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

one thing yg i love about london is their tubes system...very convenient kan...n yeah hope one day malaysia pon will have one of that ;) senang n very reliable...

but now tak reliable la kan since tgh shutdown...huhuhuhu

Oyis said...

i'm sorry to hear k wan kena jalan lebih sket this week. saya x suka sgt naik tube sbb org2 dia semua mcm x cukup tanah je berjalan laju2. kalo gi ngan family tolak stroller lg la, give up aje, sbb x semua stop ada lift. kalo cap tangga tu, mak aii... mahu tercabut bahu gendong stroller + budak... huhu... you would think that London dah buat access utk disabled kat semua stop, tetapi tidak!

Nadia Dzai said...

i tak sukaaa tube! haha penat tauuu nak tukar2, rela naik bas kalau dtg london, kalau nak drive tu, parking satu hal plak kan :p