Thursday, July 1, 2010

telur mistik!!

arini makan nasik dgn telur (again!hahaha)...

masa duk tgh goreng telur tuh terperasan telur tuh ala2 cam ada unsur2 mistik sket..








jeng...









jeng...











jeng.....







jeng....








ada darah dlm telur kuning tuh! hahahaha mistik kan? :P



apa rasa dia?




































mana la saya makan, saya buang ler! dah sah2 ada darah kan.. :P





cuma persoalannya:
1. dari manakah datangnya darah tuh? (10 markah)
2. adakah ianya sbb ada org nak kenakan saya? (10markah)
3. perlukah saya berbomoh utk mengetahui punca pendarahan? :P (10 markah)
4. perlukah saya stop makan telur? (10 markah)





utk pengetahuan puan2:
1. saya baru beli telur tuh kat ASDA ptg semalam.
2. telur tuh belum expired lagi.
3. lepas dikaji selidik, saya dapati belum ada embrio terbentuk kat dlm darah tuh.
4. jari jemari saya takde sebarang kesan luka.





kalo rajin, sila jawab soalan2 kat atas tuh. sekian, tenkiu!

(amacam, mistik tak?hehehehehhe) :P

11 comments:

littlehumblelynn said...

dr wan,
pg2 dah wat org suspen...

si chantek izza said...

kalau pun "tuju-tuju" - nauzubillah - jauhnya sampai kat london.. courier kot.. hehehehehe

kucingorengemok said...

i fail without trying - sila bagi jawapan di episod akan datang

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

owh horror ok...
tak sempat jadik chicky :( huhuhuhu
owh bru tau itu tanda org nak kene kan ek...hmmm

zarin said...

ish takut plak tengok telur tu

mohdandmeriam said...

salam ja..jangan dimakan telur yg macam tu..taklah percayakan benda2 karut tapi beringat..
telur lain kan banyak lagi..
mama bimbang kita akan menyesal..

zailamohamad said...

owh mistiknyaaaa..
ke ada orang "hantar" darah dalam telur tu??

Oyis said...

i byk kali jgk kena mcm tu, tp x tahu la plak psl unsur2 mistik tuh. slalunya mmg kalo kuar mcm tu x jd mkn la telur tu. jg kalo telur yg kuar dua telur kuning, sbb mcm out of the ordinary kan. but thanks for posting this, lain kali i akan tambah berhati2.

Wan said...

lynn: saja buat mistik2 sket sempena hari jumaat ni.. hehehe

izza: tu la kan... naik apa ntah? :P

kucing oren: owh, saya pon takde skema jawapan! hehehe :)

verde: setau i kalau org nak tuju2kan mmg telur tu ada darah. tp tataula betul ke tak..

Wan said...

zarin: tu la.. saya pun 1st time tgk nih.. terkejut gak, dahla masa goreng telur tu mlm jumaat dan duk umah sorg2!hahaha bertambah2 la mistiknya.. :D

mama: hehehe mmg tak makan. tak lalu nak makan pun.. :)

oyis: oh ye ke u pernah kena? maybe ayam omputih ni lain sket kot? tapi kalo yg kuar 2 telur kuning tuh slalu sgt dah jumpa.. slalu makan je.. tp yg jenis ada darah ni cam pelik la sket.. dulu slalu duk baca majalah mastika, tu yg tau unsur2 mistik ni skit2.. hehehehhe :D

cikgu_azila said...

hmm kalo telo bistik best gak dimakan..
(resepi copy paste aje ni..hehe)
Isi ayam ( 1/4 cawan) - cincang halus
Satu sudu makan bawang kisar
Garam dan sedikit pepper.
Kesemua bahan ini dicampur..dan gorengkan seperti membuat telur dadar.

Bahan Sos.....guna semua jenis sos yg ada kat dapur..hehehe
Sup Tomato Kimball (dlm tin)
Sos cili
Sos Tiram
Sos Sweet Sour
Sos Plum
Sedikit Mix Vege
Sedikit bawang merah dan bawang putih kisar
1/2 biji tomato segar - dipotong baji
Minyak utk menumis.
Air .
Secubit serbuk lada hitam.

Cara.

Tumis bawang hingga layu. Masukkan semua sos. Kacau sebati. Masukkan mix vege dan biarkan sekejap. Tambah air ikut kesukaan anda. Rasakan masin dan manisnya.. tambah yang mana patut .Masukkan serbuk lada hitam. Akhir sekali masukkan tomato segar. Kacau sekejap. Tutup api.
Curahkan atas telur dadar tadi..Sedia utk dihidang.