Thursday, June 9, 2011

Mabuk bunga di Kaukenhoff!!

Mari kita pakat2 layan bunga-bungaan di Kaukenhoff. Kitorg ke sana 25April lepas, dah lama pergi, cuma baru nak hapdet belog.bizi maa dgn exams and stuff!dan skrgni kaukenhoff dah tutup dah pon!hehehe oh ye, actually kaukenhoff ni terletak di Amsterdam, mmg glamer taman ni, sbb sebesar2 taman tu khas diorg tanam tulips shj! dan hanya dibukak 2 bulan jer setahun! so thats why lar salah satu sebab kitorg ke amsterdam di waktu2 nazak nak exam, semata2 sbb nak tgk tulips berkembang mekar!! kalo lambat2 karang sure melepas, rugi woo!! sebab tersangat la cantik tempat nih!!

at the entrance. entrance dia mahal gak lar, taman yg paling mahal pernah sy pergi,semata2 nk tgk bunga.. hahaha **lagi mau convert ka?** :p

mari sesama kita layan pics yg tak seberapa nih. ni semua pic ori, takmain edit2 ok. guna kamera compact jer pon. hehehe but seriously this place was amazingly beautiful! its just my camera that didnt give much justice to the place. am too lazy to upload photos from my hubs' dslr! hehehe

bila tgk bebunga-bungaan nih, terus kagum! takjub! cantik gilos!! terus hilang ngantuk+penat tak tido semalam nya tuh!

mcm2 kaler ada..  

 aman tenteram jer.. 
peaceful. subhanallah!!

 tetiba rasa cam berhanimun laks! hahahaha baru kawen 7thn lagi mau perasan hanimun. okeh, sila muntah. :p

bunga tulips ditanam dlm bentuk tulips. eh uols paham ke apa yg sy mksudkan ni? hehe



ada jual bunga jugak. 


meroyan tgk bunga kaler2! hehe
tatau spesis apa bunga tulip ni. tp lain dr yg lain.

owh bunga byk2 camni, takde lak nmpak org petik bunga ke hape. even signage takleh petik bunga pon takde! sungguhla berhemah semua org..
jauh gak kami redah utk smpai ke sini. seb baik baru replenish energy dgn nasik goreng bekal dr london! hehe

gmbr sy kat tmpt ni ada dlm dslr hubby. malas nak transfer pic. ribu riban pics kat dlm kamera dia, surrender lar!


tak byk gmbr ai dlm kamera lumix ni. semua dlm dslr. malas.malas.malas nk transfer dr dslr.hehehe

kat open teater dkt entrance/exit kaukenhoff. 
tatau naper, bila tgk ni tetiba teringat water-based teater kat Hellbrunn Salzburg lak!

So utk kenkawan yg teringin nk ke amsterdam utk tgk tulips, sila2 plan perjalanan anda, make sure pergi time nak exam kaukenhoff bukak. errmm tu pon jgn pergi early spring ye, sbb last year my fren pergi awal sgt, tulips baru nak berputik, cam rugi gak lar.. hehehe kalau uols pergi amsterdam bukan musim spring, mmg takde harapan la nak tgk tulips nih.. tp benda lain ada jer blh tgk, cam errrrr... benda2 yg kat errrr... red light district tuh!! teettttt!! :pp nnti2 next entry kita sambung citer pasal tuh!! muahahahahaha :p

p/s: ada org baru belajar guna watermark! too simple, kan? jadik lar, dah malas nak godek2 cari yg lain. hehehe

6 comments:

DaZzlingLilLy said...

kalau i pegi nak guling2 kat situ..hehe..cantik sangatX10000

zailamohamad said...

subhanallah Wan, cantik sesangat..tulips kaler biru tu pon cantik!!

Madam Sooyaree said...

Cantik kan sana, rasa macam di syurga, hehehe...

Kita pergi tahun 2008 kot dulu, tapi pergi sesorang. Rasa macam nak guling-guling aje atas rumput

Wan said...

lily, zaila, mdm sooyaree:
memang cantik sangat2 kan.. alhamdulillah merasa gak g tengok. :) ermm actually ada je aksi berlepak2 atas rumput, tp tak haplod kat sini. aksi berguling2 ala2 bollywood tu takde la pulak, mebe sbb sogan ngan mat saleh kot masa tu? haha

littlehumblelynn said...

series cantik sgt2!!

furniture jepara said...

Kami menawarkan katalog produk furniture jepara produk unik mewah mebel jepara ini banyak di minati konsumen Indonesia seperti:
almari hias
almari pakaian
box bayi
buffet
cermin hias
kamar set
kursi tamu
kursi teras
meja makan
meja rias
nakas
sofa
tempat tidur
meja belajar