Ni citer pasal bihun. nmpk sgt dah takde citer lain nk citer kan.. hahaha actually ni first time beli bihun buatan mat saleh. seblom2 ni slalunya beli kat chinatown je, cari yg made in mesia/thailand. cuma bebaruni pergi ASDA terjumpa egg vermicelli, kat section pasta. saja try2 beli kot2 ok kan..
nih la packaging dia.. my bihun ni made in italy lagi you! :p
lepas try, dan surpisingly.......
ok! cuma kena celur dan kaler dia kuning jer. tak kisah la kaler lain pon, sbb lepas goreng nnti dah taknampak kaler tuh kan. yg penting, taste-wise ok! sedap cam bihun biasa2 tuh. lembut pon lembut. so lepasni takyahla pegi chinatown utk cari bihun kan. dan sebab terutama skali ialah murah! memang murah! just 90p sebungkus besar tuh.. kira ok la kan, bukannya slalupon nak mkn bihun! :p hehehe
owhs, alang2 dah tayang bihun nih, so apakata saya nk buat tayangan amal jugaks. hehehe dah brapa kali tayang pon, tp still nk tayang jugak! hahah introducing, my homemade pizza (again!*yawn*) :p
cuma perbezaannya, kalini kitorg guna cheese yg digrated sdr sbb murah. cheddar campur ngan mozarella. mozarella tu pun guna yg in bulk dlm air tuh, main carik2 je pastu campak kat atas pizza.. masa duk carik2 cheese tu mmg perasan jd jamie oliver kejap!muakakaka :p
and last but not least, tayangan amal yg kedua. aka laporan masakan jugak ni. amik resepi kat my resepi, tp takleh nk hntar laporan masakan bergambar sbb takde account dgn myresepi. so acilah kiranya saya buat laporan masakan kat sini je yek! hehehe ai guna resepi by fendi kat myresepi, punyala ramai "like" dan byk sangat2 org hntar laporan masakan bergambar kan.. so harusla try!
kira not bad la kot? tabur2 choc chips dgn chopped cashews sket bg cantik.. tp rasa dia mmg sodap!
p/s: nih semua koleksi gmbar2 sekitar 1-2 minggu yg lepas. takde maknanya nak rajin buat byk2 food ni in one day! hehehe :p
2 comments:
Tak tahan..drooling tgok pizza tu. Mau pegi cari pizza today. Lately ni apa2 je nampak kat blog org kita nak jugak..
nak try jugak lah that bihun, mcm egg noodle pulak
Post a Comment