Saturday, March 26, 2011

Double reunion!! :)

We (my hubby and I) were re-united with our school/uni mates last nite! and it turned out to be an awesome nite! :) thanks guys for coming over all the way from mesia to our humble crib! :) malas nak masak punya pasal, combine je jemput semua org- my hubby's frens and my frens skaligus ke umah utk dinner.. but unfortunately, I only managed to snap less than 10 pics!bizi borak punya pasal!! tuh pon blurry pics! :(

simple dishes jer pon- kari kawah baby lamb, mixed veges, grilled chicken and sambal belacan. agar2 koktail as desert. tak sempat nak masak extravaganza sgt, sbb ptg tuh ada klinik!

hubby with his so-called blood brothers?! :p

MCKK batch 9195. 
2 medical specialists, a steward and a SAHM-engineer. 
(masa nih semua tergelak besar sbb ada adegan 18SX 'best' kat tv!!haha) :p

us! diorgni semua tido kat umah wani. my house kecik cinonet sekangkang kera,tak muat nak accomodate diorg. sorry gurls! 

 Block A's 1999-2003 KTSN. wanie, neets, ctko dan sella.
2 prosthodontists, 1 paedodontist and 2 org harapan TPKN(G) Trg! ;-)



hmmm....
 nak tgk pics kitorg masa zaman remaja? :D















tadaaa!!



and this was taken 11-12 years ago, during our trip to cameron highlands...pergi tak cakap kat parents pon (kalo ckp mmg takde chance nak pegi le jwbnya!haha) mmg buat trip kamikaze je ni, naik bas cina buruk giler ke tanah rata..pastu tawakal je ikut pakcik India tourist guide yg kitorg jumpa tgh cari kastemer kat bus stop Tnh Rata bwk kitorg check in hotel. takde nak book2 pon!! gila lah,seb baik pakcik tuh ikhlas, kalo tak mmg nauzubillah!! dan lagi satu, seb baik ada hotel kosong! hahaha ada org tu siap bwk bekal roti + kari ayam Rex lagi, makan dlm hotel cina buruks nk save budget punya pasal. :)) hala balik sbb bas fully booked (padan muka sbb tak beli tiket awal2), siap naik cab buruk pakcik India yg penuh dgn patung2 tuhan dia, turun ke Tapah (dahla dia drive laju sgt2!!),smpai tapah semua org dah pening+mabuk! hahahaha then dr Tapah baru cari tiket balik KL! mmg buat kerja gila gak lar. balik hostel, baru citer kat parents, but omit the "hotel cina buruks yg nasib baik je ada kosong/ikut pakcik india yg jumpa kat stesen bas/balik dgn teksi india buruk-yg drive laju giler" tuh la ofkos!!! hahaha :p

5 comments:

siti hasmah said...

uwaaaa....jeles...jeles....yg berlima kat cameron tu aku srg jer xdak kat umah mung di sana....nak buat mcm mana depa kaya aku xla semekin tp blum mampu lg nak p sana...
ingat tak..ada org hilang hp masa blk dr cameron..tertinggal kat dlm teksi pakcik tu...kita kejar gak la p stesen teksi tp xjumpa...sadis...yg kasut putus pun ada...hahaha...siap beli sebaldi roses lg kat pasar mlm...huhuhu nostalgia...

Aswani said...

hp ilang: me!
kasut putus: me!
roti n kari aym Rex: also me! :) hihihi (mcmla kat CH xdak roti apadaa!)

ingt tak steambot yg sedap tu, nyum, nyum, nyum... kita bt kat bilik normi pulak pkai periuk aku yg kdg2 ada eletric shock tu hehehe

aku pi thn 2009 dah xdak dah kedai@gerai steambot tu! huhuhu nostalgia, nostalgia...

Wan said...

semah: jom jom mai sini, sementara leh dpt free Bed and breakfast!! :) semustinyala aku ingat. hahha sungguh nostalgik!!

wani:
aku pon ada usaha try cari kedai stimbot tuh masa g dgn marwan, tp tak jumpa gak. rasa cam among the best stimbot kot.. hehe periuk hg tuh pon aku ingat lg, bahaya btoi, seb baik slmt grad semua! hahaha
p/s; tetiba aku teringat adegan masak2 time bukak posa kat bilik nomi. siap g beli ikan, sayur ayam kat cokit lepas kelas! mcmla kat wahid takdak food! hahaha :p

pss: lepas borak aritu smpai harini still duk teringat lagi citer n**ts dgn bag miki mouse dia tuh. hahahha :))

siti hasmah said...

wan..thn ni confirm xleh la...byk comitment la...aku klau nak p sana nak hangkut skali 2 hero +1 superhero aku nih...mau la setahun xmkn kosnya....muahahaha

part msk2 kat kolej tu best..aku selaku bendahari kutip duit rm10 smgu...jimat ooo...siap msk utk sahur lg tu...kagum btl...dan periuk wani tu dgn rice cooker nomie la yg plg berjasa....

Er...apakah crita n**ts dan bag miki tuh...

naza said...

Wuih bestnyer reunion..
Tp gambar dulu2 mmg classic esp tuan punya blog..hehe..jgn marah noo..