Saturday, March 19, 2011

Red Nose Day

Semalam adalah hari berhidung merah. kiranya hari utk mengutip derma/membuat charity scr besar2an, unik sebab they'd do something funny for money! nak baca lebih lanjut, sila baca sini. so kiranya semalam mmg byk la gerai2 jual cuppies, brownies dan jugak cookies. even kat my skool pon ada bukak booth jualan. dan ai sbg org yg prihatin *bluwek*, haruslah menderma jugak kan! hehehe

 dan ai bought the nose lar ofkos! saya pergi ke sainsbury semata2 utk beli benda alah ni tau! murah je, reganya singgit je pon. dan 70sen didermakan kat charity..hehehe


dan tadaaa! :p



me buat gaya gediks and my chucklechomp! hehehe boleh m*ntah skrg.. haha bolehla bwk balik mesia utk pakaian beragam nnti. hahahaha adake org pakai benda alah ni utk pakaian beragam? sungguhla tak glamer! buat gaya save budget nk lawan org2 yg duk beli dress utk dinner kat designer butik tuh. hahaha.. :p

owh speaking of charity.. smlm actually kitorg g visit anak kpd kwn my hubby. diorg actually dtg sini utk travel, tour london-europe sempena cuti skolah ni. ditakdirkan, sesampaije kat london ni, the eldest daughter jatuh sakit. and now she is admitted to PICU kat St Mary hosp kat paddington. still takde diagnosis, sbb everything seems to be ok. selain anak yg sakit teruk, paling pening kepala sbb nak membayar bills! they charge them gbp2500 per nite okeh!! dan skrgni dah nak masuk hari ke 5 kat ICU tu! so sila wat calculation la, gbp2500 x 5nites x 5 = rm62500! dan she is still under treatment in ICU! memang betul2 menginsafkan.. but they are very very lucky sbb the company (the same company that my hubs worked before) sanggup bg full coverage! alhamdulillah!! kalo tak, tataula mana nak korek duit kan!! ada pegi embasssy, diorg ckp takde allocation utk charity camni. diorg suh tunggu kot2 ada org2 kaya mesia kat sini yg sanggup menderma! isk..isk.. isk...actually sblm dtg london, diorg dah bwk the kid to clinic, tp diorg jz bg nebulizer je sbb suspected asma..tp mebe masa tu sbb tak teruk lagi kot.. tp apapon, i also consider the kid lucky sbb at least she gets the best medical treatment, in london dan FOC! bukan nk memperlekeh mesia punya medical tech habisla kena maki pasnih, tp kalo medical team kat london pun pening kepala nk diagnose, tataula apa nasibnya kalau dia kat mesia.. apapon diharapkan semua dapat mendoakan semoga the kid gets well really soon! kesian sgt kat diorg satu family..

abaikan pic nih. gambar hiasan. nih pic kat paddington station, dah lalu byk kali, tp baru smlm rasa nk snap pic. hehehe


....which reminds me sblm balik nak kena g kings cross cari platform 9 3/4 kot2la boleh g Hogwarts (harry potter). hehehe :p (pic from google)

owh dan on the way back tuh, sempat g makan steak ngan hubs kat farringdon. manalagi kalo bukan kat tinseltown. saja2 perasan dating.. kalo kat mesia everyweekend sure ada aktiviti dating2 nih.. kira nak stat panas enjin balik la nih kan.. hehehe

rib eye steak for her.

and lamb chop for him. 
*burpp!*

7 comments:

Asma said...

wow..looks yummy..nanti share2la lagi tempat2 mkn yg best kat london..

Wan said...

Asma:
Ermmm.. byk tu tmpt2 mkn best kat sini. cuma kadangtuh tak tertulis kat blog. hehehe
btw salam perkenalan & thanks for dropping by. :)

naza said...

Ya Allah mahalnye ward charge! Nasib la hrtu mmk free..bpk die dh standby gak takut kene byr..kalau kitorang kene byr mane la nk cekau duit..Hope the kid get well asap! Bahaya travel if x sihat nih!

Madam Sooyaree said...

Comelnya hidung! Teringat buku cerita (pasal warna) baby ku 'pink as the cutest nose!'

Lady Lavender said...

aduuh..takut bila dgr hosp.bill sebanyak tu. Kat sini pun dgr cite mahal jgk tp setakat mana mahalnya tak tau laa..

p/s: jelesnya tgk pics foods hehee..tak merasa kami kat sini nak camtu. Yg ada pun cuma kebab & pizza aje.

littlehumblelynn said...

dr

laa kesiannya..apa citer pasal anak kwn tuh?dah ok skrg...kesian sgt baca pasal budak2 sakit!!

the food pics sgt buat kita lapar!!

Wan said...

naza:
tuh la pasal! lepasni kalau nak travel mmg kena be prepared la dgn benda2 camnih.. seb baik the company cover!

Mdm Sooyaree:
bila pakai hidung tuh, teringat citer patch adams lak!

lady lavender:
alhamdulillah kat sini mmg sng sgt2 nak makan, byk choices. cuma jarang gak pegi, sbb mahal. hehehe :)

lynn:
alhamdulillah skrg dah transfer ke wad biasa, cuma Dr still takleh nak diagnos pykt apa..