Sunday, March 6, 2011

Marrakech...

.... cafe!! Marrakech cafe daaa!! selepas peristiwa berdarah last month, manada nak pegi moroko lagi daa. tiket pon dah tukar, hotel pon dah dapat refund! :p

Actually nih antara our favourite cafe kat sekitar skool nih. slalu sangat pergi, cuma last week jer baru tergerak pintu hati nak snap pics. al maklum la dah dekat2 nak balikni, haruslah collect pics sebanyak mungkin buat kenang2an di kemudian hari nanti.. chewah! :p cuma agak jarang makan kat sini, sebabnya kalo lambat sket jer, selalu full house, pastuh kena make sure ada a lil bit of extra time la utk makan food dia yg sedap2 tuh + kena jalankaki extra 100m  dr our skool :p dan agak mahal (compared to our fave pakistani's small restaurant yg kat depan skool tuh).


Pastuh kat sinila slalunya consultants dan staff dr our skool dan jugak dr the royal london cari makan tghari. so memang selalu full house dan slalu la terserempak dgn lecturers kat sini. hehehe owh, lagi satu semestinya la semua kat sini halalan toyyiban! dah duk area east kan, makanan halal bersepah2! no worries! ;p

specialty dia, sandwiches! banyak giler pilihan fillings yg ada, kitorg yg slalu pergi ni pon biasanya akan termenung tatau nak pilih fillings yg mana satu! still tak pernah rasa semua fillings yg ada lagi! hehehe :p

dan jenis roti dia pulak boleh pilih, either sanwiches - white or wheat loaf, ciabiata, panini or baguettes. sandwiches tuh pulak di-serve dgn loads and loads of salads (biasanya kitorg request takmo salad-memang takkan habis punya, tak tertelan dek tekak! bolehla kurang 70p! hahaha)

yumms!masa snap pics nih pakcik kedai ni siap heran2 lagi dgn sikap-buang-tebiat- saya-yg-dah-dtg-byk-kali-tp- tetiba-nak-snap-pics!

dan kalau selalunya consultants dan staffs suka makan sandwiches kat sini, kitorg bebudak melayu mustilah tak heran dgn sandwich kan... hehehe antara febret food kitorg...



 jacket potato! heaven giler! fillings tu boleh pilih drp selection fillings yg ada (dlm pic ni saya amik chicken salsa).. dan dia punya coleslaw memang the best ever yg kitorg pernah makan! creamy giler!! pricewise, ok lar. satu serving jacket potato+coke dlm 4pounds jer.

dan jugak lasagna! perghh!! kalo pekena lasagna, memang 'high' jer masuk klinik petang tuh! energetic smpai malam! sbb kenyang giler! :D owh satu lagi, kitorg suka gak makan spaghetti kat sini and mustila request skali "with extra cheese, plis!" :pp mmg sedappp yg tak terhingga!

my lunch companions. sorg lagi missing sbb anak tak sehat! :)


so that explains, naper saya duk obersi dah dekat 3thn, tapi still tak kurus2 jugak lagi! hahahahaha :P

5 comments:

Oyis said...

wow terliurnya tgk gmbr mknan2 tu. sini x byk kedai halal, boring dah mkn tuna mayo or quorn tikka huhuh..

littlehumblelynn said...

dr

sgt yummy tgk gambar ..terliuq!!biar bdn berisi asal senang hati..hehehe

zailamohamad said...

wah, terliur tgk makanan tu..

psst, wan balik bila?? haruslah ku kirim handbag satu ni;D

Wan said...

oyis:
skool kat east london, mmg food halal byk + murah2 kat sini, alhamdulillah.. tuh yg makin gedempol tuh! heheheh

lynn:
memang sangat lahzat! best gak jadik student ni, senangggg jer hati. cuma time2 nak exam baru stat susah hati! hehehhe

zaila:
insya allah balik akhir thn ni. exact date tak sure gak lagi nih.. nnti kita war2kan kat sini.. :)

farah said...

ishhh sentappp betol tgk title je...bace2 marrakech cafe daa...tp cam menarik betol makanan die...hehehe