Wednesday, March 9, 2011

Tunjuk perasaan

Saja nk share gambar2 org tgh duk tunjuk perasaan scr aman kat depan skool/Royal London Hospital ptg td. Diorg ni marahkan si David Cameron sbb banyak cut back on NHS, gara2 nak kurangkan budget punya pasal.even our nurses pon ada yg nak kena buang kerja nih nnti (kesian, semua org dah cuak2+stress)!

TV presenters pon ramai duk tgh wat liputan dgn mikrofon besar dan berbulu2 tuh.. :p ada la jugak upacara kitorg lalu lalang blkg tv presenter tu dgn harapan dapat masuk tibi pree! hahaha tp kalo masuk tv pon tak sedar, sebab takde masa pon nk tgk live telecast/berita. nyibukk jer yg lebih! haha :p

memula tu cam cuak2 la jugak nak lalu kan.. tp sbb nak balik punya pasal, main redah je lar. konpiden nk jalan terus je sebab spital dekat + polis pon ramai! hahaha :p

ramai gak protestors. masa nak balik tu pon ramai lagi yg baru turun dr tube nak join skali..
kitorg jer yg takde perasaan nak join, dan terus balik! hahaha bukan apa, sebab kami2 disini hanyalah sementara. tak dapat gaji dr NHS pon kan. :p
balik umah, pekena giant mangoes nih. sedap giler! manis lak tuh!! saya beli dgn harga GBP1 utk 3bijik besar mangoes kat depan tube station dpn skool, balik dah cukup hepi sbb ingatkan dah murah (kat ASDA GBP1 sebijik!).. tp rupanya my fren beli GBP1 utk 1 box!! stress je dgr kan? haha apapon memang heaven skolah kat situ, fruits murah2! owh, esok nk g beli lagi.. nk try buat mango lassi lak! :p

p/s: dah slmt present proposal audit. selamattttt satu stage. nnti kena present lagi! stress btoi nk kena present2 dpn org ramai nih! hhehehe

p.ps: bila PG supervise UG --> last2 PG yg buat, UG yg supervise PG lak. gara2 nak balik awal punya pasal. sungguhla tak berhemah! haha :p

5 comments:

naza said...

Ingatkan td nk pegi psr tu but mmk bz.. Teringat beli buah laici 1 box 2.50 je..hope sempat pegi lg lah..hehe..

kucingorengemok said...

kat sini biasanya start aman je... sampai la polis/fru sembur ngan air bomba, tak tau nak kata siapa yang suka buat kecoh sebenarnya, heh

zailamohamad said...

Zaila tengok giant mango tu kat pasaraya Giant harga RM18 sekilo kalo xsilap mata ni..memang terliur tapi ngenangkan harganya tuu..mak pejam mata jelah..huhuhuhu

Wan said...

naza:
takde lak nampak laici.byk jual mangga skang ni.. tp tatau kot2 gerai lain ada.. biasala malas nak stroll along jalan tuh, prefer jalan dpn spital jer.

KoG:
owh tatau la pulak. tak pernah nk join kat mesia, sbb kompom jem! :)

zaila:
eh ye ke? takper.. kat mesia boleh makan mas hitam, pon sedapppp kan?!

littlehumblelynn said...

dr

kenapa harganya murah sgt kan...kat cn mahal berganda2...