Sunday, May 15, 2011

Cornwall: The finale.

Penghujung perjalanan trip Cornwall.

Dr St. Michael's Mount, kitorg terus balik ke caravan. Otw sempat singgah dan pusing2 sekitar pekan Cornwall ni, pusing2 amik angin.. :D Takde apa pon nk tgk, sunyi sepi, mmg lengang! eventho masa tu hari sabtu.. (kalo kat london hari sabtu la hari org kuar bergumbira minum2).. bak kata my patient --> cornwall is a town for people like me, not young people like u.. :)

takde org, kan? :)

  
otw balik caravan, dlm tgh2 hutan tetiba terjumpa yacht berlambak2.. tp air surut..

*ada org request buat aksi citer Notting Hill, tp sebab tak cukup lengkap -takde buku dan anjing2 berkejaran+org melepak2 di sekitar tuh- so kitorg duduk bersanding je ler.. kekekke *

Sampai ke caravan kitorg sempat pusing2 amik angin bercanda di tepian pantai dekat caravan park tuh.. cantik gak, bersih.. tetiba teringat pantai Chendering..  :D

kitorg parking keta kat atas, then decide jalankaki turun ke pantai. sebab takut jalan mati tepi cliff, drebar tak brani nak gamble.. hehehe
pantai yg berbatu..
tenang jer sbb takde org. tp air maintain sejuk! hehe
hala turun mmg la syiok lajuuuu jer turun bukit.. tp hala naik, pancits gak ler nak panjat bukit.. wakakka

Mlmtuh lak plan asalnya nak berbbq. siap bwk disposable bbq lagi, tp hajat tak kesampaian sebab angin terlalu kuat.. sampai siap berbunyi lagi alarm!! hahaha :p

last2 ni rezki kami malam tuh, still dianggap mewah utk org2 diperantauan nih.. chicken wings yg tak jd nak berbbq kami goreng je + opor daging dan kari ayam. ulam timun. makan sampai 2 pinggan! sbb sedap!

dan haruslah berterima kasih kat cik puan kuarter master kita sorg nih.. alhamdulillah takyah singgah beli food pon, mmg kenyang sepanjang trip.. :)

Utk brekfes kitorg pulun perhabiskan segala macam jenis bahan mentah dlm fridge.. tp bahan2 kering still ada jugak yg takleh nak habis - cam megi, spegeti: lansung tak hingin spjg trip sbb terlalu mewah dgn masakan kampung! hehehe

mewah tak brekfes kitorg? hehehe bihun goreng, sandwich sardin, sosej, telur dadar, opor daging dan chicken wings goreng. sebab duk pulun masak punya pasal, smpaikan alarm siap berbunyi 2 kali utk pgtu! hehehe seb baik tak kena fine! :D

*burpp*

**burpps**

Lepas brekfes, terus packing barang dan checkout. next destination harus lah ke tempat sopping! memang tak sah trip kalo takde unsur2 pensopingan ni kan.. mana thrill kalo tak sopping kan!! :p sanggup divert sket semata2 utk ke Clark's Village ni.. nama jer clarks, tp sbnrnya factory outlet! tp outlet clarks memang besar ler kat situ, kilang clarks pon sekitar tuh jer..

siap lengkap ngan cadbury outlet lagi! hehehe

after only 2 hours: kami dan hasil kami.  kagum tak? hahaha :p

lepas pulun sopping, barulah terasa lapar. sempat piknik lagi kat parking lot clarks village tuh.. masa ni chef2 paksa cik drebar2 habiskan semua food, actually sebab utama ialah sbb tak muat keta nak isi barang sopping!! masa sopping tak hengat donia kan, bila nak sumbat dlm keta baru terkial2.. hehehe tp mat2 saleh tgk sure kesian sbb ingat kitorg dah bengkrap sopping punya pasal! hahaha  :D

otw balik sempatla tgk gandum yg menguning nih.. spring thn depan nnti, balik tgk sawah padi la pulak kan.. hehehe :P

dan lalu kat seblah stonehenge ni.. tak hingin pon nak berenti sbb dah pegi 2 kali.. hmmm batu je pon kan? :P *uisk.. berlagak*

english countryside..

belon!


Sampai umah, mmg collapsed! 
tp mmg best cornwall ni, wajib pergi utk rakyat mesia kat uk. 
sekian,  wa tammat and tenks!



akan bersambung dgn citer trip tgk bunga dan kincir angin lak lepas ni,tp lepas abis exam la kot.. ;-)
 [bila seteress, sy suka hapdet belog. tetibe rasa nak balik mesia! :( ]

4 comments:

dxoul lacruz said...

haaaahhh...akhirnya! abis gak citer ni..LOL

Wan said...

haip!! perli nampak?? :P abaikan org yg tgh seteress nih! hahaha :D

littlehumblelynn said...

dr

tertanya2 alarm apa yg berbunyi..tp tgk gambar2 ni..menarik betul rasanya trip kali nih :)

Wan said...

owh, lupa lak nk tulih.. actually alarm utk smoke detector yg duk berbunyi byk kali.. gara2 pulun masak punya pasal. hehehe

ermm tp trip ni mmg lain dr yg lain sket.. best!