Sunday, May 8, 2011

Di penghujung bumi England...

atau dgn nama omputihnya Land's End.. nih cerita sambungan dr lawatan ke Cornwall awal April arituh.. actually lepas visit Minack Theatre, kitorg terus ke Land's End nih. jarak dia dlm 20min camtuh la dr Minack Theatre tuh..kiranya tempat ni memang betul2 di hujung england, kalo tgk peta tuh dia duk kat paling bawah skali.. dlm 6jam++ perjalanan dgn keta dr london.. rasanya utk sesapa yg dah kat UK ni, saya rasa ni antara destinasi wajib visit seblom balik mesia, sebab view nya yg teramat sangat cantek!!! cuma, advisable drive keta lar.. memang takde hop-on hop-off, public transport pon susah..tp tempat nih memang aman tenteram jer, memang worth the trip..

disebabkan saya tgh bizi nak study, so sila layan photos je lar ek..actually ada banyak sesangat pics yg cantik2, tp semua kat kamera dslr hubby. sebab tak sempat2 nak transfer lagi ke laptop, so layan pics ala kadar dr kamera lumix saya ni je la ek...  ni pon seb baik sempat sambil study sambil haplod photos, multi tasking lah katakan!! :p

 the entrance. masa nak masuk ni terjumpa segerombolan rombongan cik kiah (Melayu) dr Birm. free entrance je pon..
lengang sunyi sepi je kan? this was supposed to be the food court kot. tp takde kedai bukak pon. hehehe 



us by the cliff!


matlamat kami pd hari tu: berjalan kaki ke rumah putih nun di sana. jauh gak lar, tp sebab scenery yg teramat cantik, so tak terasa jauh pon! weather pon cun, cuma angin kuat jer, tuh yg smpai terpaksa pakai jaket seblom tudung ku terbang! so nampak kemas la sket nak posing kan.. :p


gmbar heroin wajiblah tayang kan.. :p
 

jauh berjalan, luas pandangan? :p

the first and the last refreshment house.

Subhanallah, stunning view!! 

the cliffs..

signpost ni glamer kat sini, sbb nya diorg blh customized kan tulisan tuh dan display tarikh/town asal kita kat mana. tp sebab kedekuts, so takde maknanya la nak buat kan.. hehehe

dan haruslah diakhiri dgn upacara membeli belah dgn jayanya! fridge magnets ngan souvenirs lah, apa lagi?! :p


Verdict: wajib pergi. seriously cantik!! nak baca lebih lanjut, sila baca sini