Friday, May 13, 2011

Mari memasak bersama Ramsay..

no..no.. no!! bukan masak masakan omputih,tp mari kita belajar masak masakan melayu bersama Ramsay!


tadaaa!! :p

 owh, sungguh la eksaited sebab dah dapat buku nih td!! kitorg buat pre-order lagik.. hehehe :p so kenkawan kat mesia, rasanya takde masuk mesia lagi buku nih.. sbb kat uk ni pon baru jer launch harinih! :pp

byk resepi kat dalam tuh.. so far ofkos la belum try kan, cuma dah read thru, mmg best! apa salahnya sesekali kita try resepi ramsay buat mee goreng mamak? or chicken kapitan? takpon rojak buah? owh, dan paling lawak, sebab ramsay ni siap masuk pertandingn memasak nasik lemak lagi masa dia kat mesia (mana dia jumpa ntah?).. siap kena bertanding dgn makcik2 yg terer nasik lemak lagi. pastuh yg lawaknya, sblm pertandingan dia g tnya2 cara camne nk buat nasik lemak yg terbaek.. sneak preview petikan dr buku tuh:

"I came to the conclusion that I simply had to develop my own recipe and hope for the best!" :p owh.. nak tau dia menang ke tak?? rahsia! :p tuh tak termasuk lagi citer pasal dia g penang makan nasik lemak kat gerai yg jual nasik lemak beserta lebih 40 jenis lauk2 daging dan ikan! mmg nmpak la pakcik ni enjoy dtg mesia... hmm malas nak citer panjang, sila baca buku nih!! :p

walaupun saya org mesia dan melayu jati, tp still mahu blajar masak2 dgn ramsay jugak! hahahaha 

** tak sesia saya promote suh pakcik ni dtg mesia aritu.. ** :pp


p/s: perlu ke saya g amik sign pakcik ni skali lagi?? suker jer buat kerja mengarut ni kan.. sementara duk london, balik mesia nak g jumpa dekat pon susah! :p

**** perasan tak, baju yg ramsay pakai kat cover buku tu sama sebijik cam baju yg dia pakai masa saya g amik otograf tuh.. simple man! *****

3 comments:

ainoriza said...

bile ni kak wan!! baru terfikir nk beli buku dia..

Wan said...

buku dah pre-order lama,tp baru last week dpt.. book signing tuh pic lama.. hehehe :D

ainoriza said...

baca tak dia puji satay malay is the best!!! bangga!!!!