Friday, February 13, 2009

Hadiah terkejut! ~surprise gifts :))

Harini klinik habis awal ~sbb buat simple treatment jer dan malas nak book 2-3 org patients sehari..~ errrm... sebabnya kat sini, bukan cam keje kat KL/KKM, ramai nurses/ assisstants.. sini smua kena wat sendiri, TAKDE assistant*... siapalah kami kan, even specialist, consultant pon takde assistants gak!! so kira fair la kan.. bermula dgn call patients bagi appointment, set up chair, mix materials, angkut instruments dr sterilization unit, angkut materials dari store, buat kerja lab hinggalah assist patients smua kitorg buat! even siap kena g waiting room tebalkan muka 'jerit' panggil nama patients, kadangtuh kena pimpin makcik2 tua dr waiting room masuk klinik dan penah gak kena tolak wheelchair angkut patients masuk klinik sorang2!! thats why cam malas sangat nak buat 2-3 patients sehari... (*alasan baikk punya kannn! :p)

okla berbalik kpd citer tadi.. lepas habis klinik, sambung kerja kat kat lab pulak, dalam kul 5++ baru balik umah.. tu pun sbb technician2 smua dah nak balik/kunci lab/me takmo tertinggal sorg2 buat kerja/eerie gak,sbb spital lama..hehehe.. so balik dr kelas, singgah ASDA beli groceries ngan vege.. on the way balik tuh, snow turun, takla lebat sgt, tp tersangatla sejukk dan kebasahan gak la..

seperti biasa, before naik ke umah, check letter box dulu.. tetiba terjumpa kad merah dari royal mail~ dia tulis; ada parcel utk aku kat concierge (kat umahni, takde delivery straight ke umah, smua parcel diorg tinggal kat concierge/pak gat kat bwh building nih.. which is good- diorg boleh control orang yg keluar masuk building!)..

dalam hati kekonfiusan gak.. sebab rasanya takde sopping online apa2 pun sehari dua nih... pastuh takde lak dengar sapa2 nak hantar barang apa2..

masuk jer umah, dengan kekonpiusan yg meluap2, terus bukak parcel tuh......... so terjumpa benda2 nih:

aikk??? aku dapat novels???!!!
aku konpius seketika....


selepas aku gunakan taktik penyiasatan tempur ku, dengan bantuan hubby (selepas berpuashati dgn hasil soalsiasat ke atas hubby).. so berjaya jugakla jumpa org yg bertanggungjawab bagi surprise kat aku:





Intan the oral surgeon.. and little Wan Akilah!


ohh.... sesungguhnya aku amatlah terharu......
thanks soOoOOooooOO much, tintan!!!!!!!!


and
~have a happy 1st birthday, Akilah!!


3 comments:

naza said...

best nye k.wan nih..ade jek org bg gift..btw bukan buku2 tuh dh ade ke?mine ade sume but tinggal la kan..btw enjoy..happy Valentine's day!!jealous tgk roses n lilies everywhere!!

wan said...

memang dah ada pon buku2 tuh sumer kat mesia, except the one by cecilia ahern.. takperla,kira another kinsella collection@london! hehehe

tint said...

muakakaka..most welcomed..

tak sure mana yg dah ada...lupa nak kawtim with inchik ahmad marwan..hahaha..refundable kalo mau..hehehe....

Thx for the wish.Akilah had fun today lepak2..Mummy yang thrill 'tolong' bukakkan pressie Akilah..To round the day up we had a candle-lit dinner..TERPAKSA!! *sigh*...hihihihi..