Saturday, February 21, 2009

Mentol oh mentol..

Misi: mencari mentol!

isk...isk.. korg sure tergelak, such a simple and small thing, tp dah bg problem yg cukup besar kat kitorg!!! dah dekat 2minggu kitorg pusing2 Barking, aku pusing Mile End, balik kelas pusing lak Whitechapel sehinggala ke Aldgate aku jalankaki mencari kedai jual mentol!!!ada jugak try2 cari online, still tak jumpa2 lagi.. tension jugak!! bukannya nak beli emas setongkol ke, intan berlian ker..designer bags ker.. gadget2 canggih manggih ker.. tapi just nak cari sebijik mentol philips jer!


semua kedai yg kitorg pusing tuh tergeleng2 kepala diorg tgk mentol yg aku tunjuk.. semua surrender, tak jual... even ada yg tak pernah tgk pon mentol cam yg kitorg nak ni..isk...isk.. ohh! dimana kan ku cari ganti...

haaa... tang bontot mentol nih la yg spesel... canggih sangat sampai susah nak cari kedai yg jual! last option, nampaknya terpaksala g ke ikea.. sbb nya lampu kat umah nih maybe berasal dr ikea.. yg malas tuh sbb just nak beli SEBIJIK mentol jer, takkan sampai nak kena g ikea kot??nak beli Ikea online pon tak berbaloi, kalau delivery ke Barking diorg caj GBP15~harga mentol tuh pon baru dlm GBP3-4 jer!!

dahla kalau nak ke ikea, at least nak kena spend 2-3jam utk travelling/sopping mencari mentol.. not to mention, kena tukar2 train...dr Barking kena naik overground ke Blackhorse Road station, pastu tukar lak naik Victoria line ke Totenham Hale station.. sampai situ kena naik lak bus ke Ikea.. nak naik overground lak leceh skit.. train ada 2 kali sejam jer..dahla train overground nih slow giler... tension2..

aku rasa kalau terjumpa la mentol jenis camnih... ingat nak borong sampai 4-5bijik sekaligus!!

1 comment: