Monday, September 14, 2009

Rezeki Ramadhan

Alhamdulillah, baru jer lepas mengomel pagi tadi pasal mood raya dan kuih raya. Tetiba kejap tadi balik jer dari sopping kat butcher, mat saleh guard kat bwh nih duk sibuk bgtau kitorg dapat parcel. mat saleh tuh lak yg tumpang excited, sbb parcel dari jauh, katanya..

So nih la dia, parcel dari Terengganu dah sampai ke bumi UK.. Yeay! Yeay!

Ingatkan kotak cinonet jer, rupanya byk la jugak 'harta karun' kat dalam tuh! Semua berbalut 2-3layer lagi..kuih raya lak my mom siap wrap guna bubble wrap lagi, takut hancur!hehe

Murah rezeki tahun nih... dapat gak merasa beraya dengan biskut.. :D semua tuh biskut made in kedai jer.. (biasala my mom dah bertahun tak buat biskut raya sendiri.. tahun nih lagi la, dgn my dad sakit lagi..so semua 'biskut tunjuk' je ler..) berkat guna bubble wrap, semua biskut2 tuh dlm keadaan ok!memang tak pecah pun!

Bukan setakat biskut, siap dapat stok ikan kering lagi tuu!! stok ikan kering dah lama habis..memang dah lama gilos tak makan ikan kering, rasanya dekat 5-6bulan jugak kot?! last time makan ikan kering siap buat 'catuan' lagi, seekor ikan kering siap kena share 2 org,punyala berjimat cermat.. :P hehehe ketupat adabi pon ada, so raya nih tinggal nak masak rendang je ler.. :))

Tenkiu very2 much mommy! Anakanda berdua di sini berasa sangat terharu dengan parcel dan kuih2 tuh.. Its not the cookies, but the thought that matters.. Sob..sob..

Insya Allah next year, murah rezeki we all balik beraya kat Mesia..

4 comments:

che'puan Idot said...

uwaaaa...i do understand your feeling sis..
well oh well, the best is waiting for u at the end!!

wan said...

idot: uwaaaa... uwaaaa! :P tak sabor nak balik beraya mesia dengan u all next year (dan tahun2 akan datang!)

p/s: time2 cenggini la tetiba rasa takmo duk obersea!hehe

Real Woman said...

bestnya!! eh good la semua biskut tak pecah pun! ikan kering lepas lak ye? i ingat UK strict sikit pasal food ni. ada i dgr Maggi pun diorang tak bagi bwk masuk.

wan said...

real woman: tu la. maybe rezeki i la kot, kuih2 tu semua tak pecah! :)) UK memang agak strict pasal food ni,tapi kalau guna pos, diorg takdpt nak check sangat. thats why suruh my mom postkan.. kalau bwk masuk thru luggage memang confirm tak lepas! tp rasanya maggi cam ok jer,aritu angkut byk gakla maggi bwk masuk uk..hehehe