Tuesday, September 22, 2009

Eid in London

Tahun nih kami sambut hari raya secara kecil-kecilan. Tapi alhamdulillah takla sekecil last year.. hehe ;) Memula tuh plan nak g beraya sakan, celebrate kat embassy, ada open house raya+solat raya sekali kat situ. Tapi aku lak domam+selsema teruk! uhuk!

On raya's eve tuh, memang dah selsema tahap teruk..tapi paksakan diri jugak g butcher ngan inchik hubby-kalo tak memang raya makan megi je ler kot! :P so lepas bukak puasa ala kadar (makan bihun goreng jer), terus telan Paracetamol 2 bijik, antibiotik 2 bijik, ngan Clarytin sebijik.. lepas makan ubat, within 2mins jer, terus selamat di katil! hehehe

Pagi raya, lepas calling2 rakyat mesia kat kampung, terus dengan aktiviti masak memasak. bab2 kemas umah, etc aku serahkan kat hubby. seb baik umah kecik+tak bersepah sangat, so within 5mins jer dah setel! hehehe Memang takde sedih2, banjir2; seriously! cuma rasa terkilan jer sebab takdapat nak merasa nasik dagang this year- my mom order nasik dagang yg paling sedap sekali kat dunia ni for raya!! nasik dagang makcik tuh buat memang my fave raya delicacy ler, boleh habiskan 3pinggan sekali makan! hehehehe :P

Seb baik on raya itself, I was better. so sempat gak la masak nasik beriani ayam(tu pun guna rempah briani adabi jer), then my hubby roasted lamb dlm oven. Rendang merendang pon tak sempat+tak larat nak buat.. hehe dan memang tak g solat raya pon, sebab still under the weather time tuh! tension gaks! huhuhu

nasik beriani, ayam beriani, roasted lamb shoulder, sayur goreng.

Our guest, wanie and family jer. kesian gak, diorg pun turut sama tak ke embassy, sebab takde member + diorg nih baru sampai dr mesia-tak sempat nak pusing london pon lagi.. end up sepanjang hari duk melepak kat umah je ler, borak2 sambil the hubbies tengok bola Man U lawan Man City.. :P

Me and hubby: takde nak pakai dondon2 nih..
~tuh pon seb baik ada baju kurung+melayu.. dah setahun lebih tak pernah pakai baju kurung, since duk sini last year! raya last year aku pakai jeans jer.. hehehe


Tuh jer our raya celebration this year.



So far sepanjang 5 tahun kawin, we all celebrate ala kadar jer ;
2004: Kawin June 2004..Nov raya sorang2: hubby raya kat US, aku kat Ganu.
2005: celebrate raya kat Kelantan
2006: raya kat Terengganu
2007: raya kat Kelantan
2008: raya @ London
2009: raya @ London
.
.
.
.
.
.
.
.
so kalau ada rezeki,
2010: will definitely raya@ ganu!
(inchik hubby cakap kena ikut giliran kan?!) hehehehe :P
*wink*wink*wink*

2 comments:

naza said...

yup definitely turn Ganu!!inchik hubby jgn mengelat yea!!
K.Wan: sila fight!!
susah2 kami malas nk blk Msia next year!!hehehe..baik jln europe!!

wan said...

yeaaa!!! dah dapat sokongan moral!! :)) hehehe confirm kena fight nih (dah ada unsur2 orgtu nak ngelat nih..hehe)

hehehe kena balik la next year, posa lama+summer lak tuh.nak tour europe pon tak best sgt,panas! hehe tp mebe 2011 kitorg tak balik la, all out, spend masa habis2an in london/europe! :D