Tuesday, December 8, 2009

bestnyer! :D

1. Long weekend!
this weekend we gonna have a 4-day-weekend! thanks to prof and dr taylor for cancelling the seminars and clinics.. semua dah masuk mood nak raya xmas, tuh yg semua cam dah bermalas2.. even kat klinik pon dah buat simple2 treatment jer.. dahler the seminar which i was supposed to give a presentation on the 18th tuh di cancel jugak! yippee! memang boleh joli loli kataks nih! btw tgh duk pikir2 jugak nih ,nak buat projek apa dan ke mana sempena weekend yg panjang neh!! hehehe :P

2. Pantun 2 kerat:
tak sabo tunggu nak gi situ, dan cari benda tuh di hari sabtu! wish me luck!!!! *wink*

3. Anak sedara baru.
baru dapat sorang anak sedara baru Jumaat lepas.. my fren/coursemate dilla, just gave birth to her first child, Aidan Ariz (since dah anggap budak2 nih as sedara mara/adik beradik kat sini, so secara tak lansung this baby will be our anak sedara). the most awaited baby in our department!! even our consultants dan jugak perio consultant pon sibuk nak tolong pikirkan nama for the lucky baby! siap cam tak puas hati lagi bila in the end, the baby diberi nama Aidan, instead of Ahmed, as suggested by them! hahahahaha and everybody is soo excited to have the baby! maybe sebab dah lama sangat takde student yg bersalin masa stadi kot?! apapon, to Azman and Dilla, congrats on your new bundle of joy!! nanti we all g menyibuk, main2 and for sure will spoil the baby! hehehehe :P


4. Yummilious cheapo Ben and Jerry ice cream!
sempena winter eskrem murah bangats!!!!!!!! eskrem ben and jerry boleh dapat for merely 2pounds utk 1 tub! and we can get GBP3.50 for 2 tubs!! my fave would be half baked and choc fudge brownies.. tersangat murah, since mat saleh nih semua dah tak makan eskrem musim sejuk nih (sbb diorg nih duk bizi minum arak skang nih).. last year, we all beli dan ngangkut eskrem 2-3 tubs, masa salji tgh mencurah2 turun! time tuh memang murah tak hengat jugak ler!! hahaha tuh tak termasuk coklat2 lagik.. semua murah2!seb baik i tak brapa gila sangat ngan coklat!! hahaha [memang mengumpul lelemak betul, dan i admit, berat badan takde ler menaik, but maintain jer sjk dtg sini.. as some frens told me, i am still chubby as usual! pasrah aje ler, tunggu nak balik mesia nnti i diet betul2, biorla nampak cam susah idup di perantauan sket.. :P hahahaha]

5. xmas breakie!!
tak sabo tunggu xmas break!! (which means jugak tak sabo tunggu xmas sale, boxing day, xmas shopping, roasted turkey, cranberry sauce etc.. dah lama giler tak makan hubby's roasted chicken with cranberry sauce! my favourite!! dan cranberry sauce tuh only available during xmas jer!! kununnya special delicacy la kot!?!)



life is bliss! :))

5 comments:

:: vErde+hAzizi :: said...

aaaaaaaaaa...best nyeee sissssssss~!!!
boley tak i pon sabar2 nie...nk carik jugak la ice cream 2pound 1 tub tue!!! uuuuuu best best best! so pg sane nanti makan ice cream je...hehehehheh

naza said...

eh cranberry sauce beli kt mane??ingat nk buat roasted chicken gaks..last year i had 2 families with me..this year makan sendiri je laa..takpun korang ajak kitorang..hehhe..

meanie mean said...

dah cute dah kot... tak yah berdiet la kak oiiii... n by the way sejak bila kesusahan belajar dikaitkan sgn berat badan nih? :p

awanis said...

wannnnnnnn
tak beku ke badan makan eskrem sejuk2 nihhh????
confirm dah jadik minah saleh hang nihhh.. hahaha

wan said...

verde: jommm! kita pulun makan eskrem! masa murah ni la nak try perisa yg pelik2..hehe

naza: cranberry sauce tuh dapat dr asda jer. nak mai makan sini? ok jer! jom ler! nnti kalo rajin we all menjemput! :p

mean: kesusahan belajar dikaitkan dgn penambahan berat badan, kesusahan hidup di rantauan biasanya di kaitkan dgn pen-kurusan badan! :P btw i dah pasrah dah dgn my BMI ni,cik adik ooii! ;p

k.awanis: kita makan eskrem masa heater tgh on, so tak rasa la sgt sejuknya eskrem tuh! hehehe