Thursday, December 31, 2009

Yeay!

First:
Sempena menyambut tahun baru 2010, blog nih pon berwajah baru jugak. dah lama plan nak tukar template blog sebab template blog yg lama dah weng.. kalini tema blog lebih ceria, rama2 dah digantikan dengan burung tetapi masih mengekalkan konsep bunga-bungaan, kewanitaan dan keanggunan.. :P tenkiu to hasben sebab bersusah payah mempercepatkan proses penukaran dan menolong bininya yg buta IT nih..

Second:
Alhamdulillah dah berjaya dapat si idaman kalbu. i'm smiling from ear to ear dah nih! bestnyer!! :)) hahaha dan dah boleh cross another thing from our secret wishlist.. :)) bila dah byk benda dlm checklist dah berjaya jumpa, at least dah boleh mula berangan nak balik for good dah! hahaha just a few more items to buy, then we are done with our list! and we are ready to go back! hahaha :P

Yippee!!

Third:
Okies, dah habis masa berpoya2 akhir tahun. now its time for a fresh start and get serious, esp on my studies. So azam tahun baru 2010: nak pass segala macam jenis exams yg menanti, nak siapkan thesis, grad MClinDent, nak perbanyakkan travel (esp tour UK), kurangkan shopping for personal items (STRICTLY no more handbags!!), tapi lebihkan shopping for home goods (brg2 utk dibawak balik) dan jugak nak balik Mesia utk puasa dan beraya!! hehehe :)

Fourth:
Semoga dipermudahkan dan dikuatkan semangat dalam menghadapi segala urusan kat sini.. Amiin.. wish me luck! *tetiba baru tersedar, just 1 year and 9months left to achieve my dreams! i really need to get serious!!*

Fifth:
Starting Januari 2010, VAT (goods and service tax) akan naik drp 15% kepada 17.5%!! sure harga barang akan melambung lagi.. dahla public transport fares in london pon akan naik jugak, nih dah 2nd time naik sejak kitorg duk london!! nak kena kurangkan berpoya2 la nih! uwaa!! [seb baik dah banyak rembat bags dan sopping! hehehe]




gambar hiasan: tonight's dinner. mee goreng kerang dan kopok. guna speghetti jer to replace mee kuning, save budget! hehehe (mee kuning sini agak mahal!)

5 comments:

zailamohamad said...

love your templates..yap, happy new year kak & may all your wish come true;)

mohdandmeriam said...

Ja tak lama lagilah tu nak balik. Pastikan segala hajat dan impian tercapai. Mama doakan yg terbaik buat ja dan wan.roinge

ABH said...

wahhhh....i pun suka tukar mee kuning kpd spagetti, lebih selamat dan sihat

Nana said...

Happy new year!!!

wan_syahira said...

rajinnyer mung tukor template baru...widget2 sume kne copy paste html... semangat thn baru...good2... ;)