Saturday, January 22, 2011

Crystal clear

Antara perumpamaan mat saleh yg glamer gak lar kan... setelah diamati, memang crystal nih clear lar sebenarnya.... memang sesuai sgt dgn perumpamaan tuh. suka bebenor mat saleh (esp brits la kan) buat perumpamaan2 camnih. kalo borak biasa2 pon sibuk nk guna perumpamaan gak..  hmmm...pengamatan diorg amat tajam, dia punya comparison tuh memang ngam soi, tepat sekali... memang betul2 meng-crystal clear-kan sesebuah perkataan! hahaha

saya pon tatau apa yg saya merepek arinih... clearly sebab sindrom dah lama tak blogging kot? bizi sket lately,duk bizi ngan write ups+my new project, every week nak kena mengadap SV. dgn exam cases lagi berlambak2.. dgn stress nak exam lagi tp still malas nak study! uisk.. mungkinkah musim stress dah hampir kembali menjelma kot? owh tidakkk!!! :( and i need crystal sumthing to clear up my mind! ;)

ok dokie.. malas nak bebel panjang, so marilah kita sama2 amati gambar di bawah nih.. errrr yg sebenarnya harinih saya nak buktikan yg kristal adalah clear jer.. hahahaha :P

so betul tak?? memang clearrr sangat kan kristal nih, esp bila dapat kristal jenama cik ton nih. sebab terlalu clear, sampai terpaksa guna whitecoat busuk ku sbg backdrop! hahahaha dan sungguh da best sebab tak meng-clear-kan wallet!! murah! diorg tgh wat clear-ance sale bebaru nih, dapat less than RM160 (65% off okeh!!) utk set crystal clear of 4 hi ball glasses dan paling best sebab dapat jug skali!! dahla jug tuh besar!! :P clearly kitorg mmg hepi giler dan mata berkristal2 lah bila dapat great bargain camnih!! hehehe :P

 
hmm kalo kat mesia mmg tak brani pon nak dekat label royal doulton nih, takut bag tersadung dan tak sengaja terpecahkan gelas!!agaknya thats why kat shopping mall kalo kat area2 crystal/glassware mahal2 nih diorg letak karpet! agaknya takut org clumsy cam ai tersadung kaki or terjatuh ke kan.. uisk.. kalo pecah kompom balik dgn clear wallet lah!! hahaha ;)

5 comments:

mohdandmeriam said...

salam Ja,,memang crystle clear..cantik..hehe..

Aswani said...

sampai jgk akhirnya, ingtkan kena kidnap dgn lanun somalia jgk hehehe btw mana cukup 4 gelas!

che'puan Idot said...

nanti kitorang datang rumah wan, mau menggigil pegang takut pecah!!
hehheehehhe
silap-silap mintak straw gitu..hehehe

Wan said...

mama:
tersangat la clear kan. heheh

wani:
alhamdulillah! penat aku duk komplen2 sbb lambat smpai arituh.. mmg tak cukup 4 gelas, ni yg kena buat wishlistt baru lak nih! hehehe

ida:
ala.. murahje nih ida. takyah gigil2.. :P (ntah2 end up sbg hiasan je?hahaha matiler kena sound!)

zailamohamad said...

zaila kalo nak beli barang kristal g Pengkalan Kubur aje, tapi xtahulah bermutu ke tak compare with wan punya;D hehehe