Saturday, January 15, 2011

AH Satchel

Seblom nih tak terasa berkenan sangat ngan satchel2 nih. mebe sebab seblom nih satchel2 yg saya nampak semua tak cukup memikat hati. semuanya tak cukup feminine.hahaha tp smlm dapat pamphlet spring-summer collections dr makcik anya diorg pos ke umah. camne diorg dapat nama/address pon tatau lah! tetiba jer dapat pamphlet tuh! ajaib kan?siap surname semua betul dgn ber-title Dr lagi! slalunya surat2 mintak duit  biasa guna title miss/mrs jer.pandaii jer diorg nih kan nak bodek? hehhehe

dan tetiba bila belek2 tuh terrrrrr-berkenan pulak! rasa cam satchel nih tersangatla sesuai dgn jiwa raga ku. hehehe :P

maxi zip satchel from anya hindmarch spring-summer 2011 collection!!

rasa cam marbeles giler bag nih! simple jer. nampak casual.tapi stylish. besar pon besar. kat dalam tuh ada compartments, senang nak letak brg2. even anya herself pon ckp dia suka giler ngan bag nih. siap ada waiting list tuh!! plg best sbb ada 2 tali. boleh wat sling/cross body. memang sesuai kalo nak bwk g travel nih sbb boleh hands free, mmg payah org nak ragut.. pastuh senang nak sumbat segala macam jenis brg kat dlm tuh masa travel. seswai gak utk casual dan berjalan2.. even nk bwk g opis pon ok kan? ibaratnya memang multi-purpose, lah! memang ai like lar!!

waaa... sudah high time agaknya ai nak kena beli satchel pulak nih sebijik! hmm.. apapon nak kena tunggu bag nih masuk bicester dulu la kot. tak termampu nak beli kat high street. rasa cam rugi jer kan..... hehehe 




dan for the time being, saya memang bersyukur sgt dgn apa yg ada... :)

Khaki coloured bayswater. sukerrrr sangat sbb kaler nih cam klasik2 gitu. tak ramai sgt org pakai, tak seramai cam kaler coklat/hitam yg berlambak2 org pakai tuh.. dan kaler dia neutral, takyah pening2 nak matching pakai baju apa.. semua kaler boleh masuk dgn bag nih!

hmmm... bolehla dikira bag casual ai sementara nak beli Maxi Zip satchel anya sebijik kannnnn.. iskkk.. isk..isk.. pompuan.. pompuaaannnnnnnnnn... hehehehe :P

4 comments:

Nana said...

ahhhh bayswater... I pun nak mula minat this bag. Its really growing on me. I prefer it over the Balenciaga. Cantik color dia. The one I suka tu is a moc croc .. cantik!!!

mohdandmeriam said...

salam ja..memang cantik beg tu..berbaloi memilikkinya..

naza said...

Cun! But ni size medium ke? Npk kecik sket..

Wan said...

nana:
simple jer bag nih, tp i loike!! hehe aritu mock croc pon ada kat bicester, dark brown, tp east west jer. tuh yg amik this colour.. :)

mama:
:)

naza:
medium. mebe sbb angle pics tuh kot yg nmpak kecik. hehehe actually aim either brown, or funky colours cam fuschia/light green tp takde la pulak! brown mahal giler dan mmg tak pernah2 ada sale.. seb baik khaki's ni masuk bicester aritu, kalo tak kempunan gak! hehehe