Monday, January 31, 2011

Big Moe's Diner

Big Moe's ni actually dekat bebenor dgn umah. tp dapat tau tu pon sebab ada sedara yg introducekan. pastuh google punya google, mmg terjumpa la website  dan facebook dia. website dia memang impressive,review customers semua ckp best2.. dahla 100% halal, tuh yg kitorg nak cuba gak tuh!

Big Moe's Diner nih dorg buat berkonsepkan American Diner.

siap ada jukebox lagik.. menarik gak, utk org2 jakun yg jarang2 nampak mesin jukebox nih kan.. last skali tgk mesin nih 3-4thn lepas kat kedai cina kat kuala kangsar kalo tak silap..

and classic phone. tepon jenis camnih mmg tak pernah tgk lar..hehe

 
we were their first customers on that day. tuh yg lengang tuh.. suasana memang cosy, dan lengkap dgn hiasan2 ala american diners. memang best melepak2 utk berborak2 catching up with frens sambil minum2..

owh btw kitorg g dgn wanie and family.. saja2 buat rombongan cik kiah makan2 (sambil2 bagi can hubbies sekalian meet up their colleagues kan hehe), dan since district line tube slalu jer disrupted during weekends, tuh yg kitorg g rombongan dekat2 je.. naik bas je dr umah, mudah! hehehe

me and wanie.. and the surprise birthday cake!!
*my baju tuh cam dah blend in dgn sofa lak! hahaha*

tersangat terharu tetiba dapat a surprise birthday cake! thanks soooo much wanie!! sedap kek tuh, sangatla moist, dan dlm masa sehari habis licin kitorg makan! hahahaha

dan hari tuh kitorg order... 

ribs 

double chicken burger
8oz steak

verdict: errrrmmm errkkk errmmm ok la kot?! so-so je to be honest! definitely jauh lagi sedap tony roma's! for me the best steak/ribs are in tony roma's! memang diorg nih patut ke mesia blajo cmane org mesia main masak2... even our colleague- anak jati london pon mengaku the best steak he had was in sabah! hehehehe


p/s: tetiba rasa nak balik mesia utk layan nafsu makan! :P
pss: tetiba tekak terasa nak makan seafood, ketam masak pedas telur or lala masak pedas or sotong celup tepung or char kuey teow kerang!! bila la nak g redah billingsgate* nih? asyik2 postphone jer!! kena tunggu weather ok sket la kot, baru best nak redah subuh2 buta kul 6pg g market beli ikan!! hehehe :P 
*billingsgate nih dibukak subuh2 buta je, kul 7-8pg semua kedai dah tutup!

4 comments:

naza said...

Ape kate masak seafood etc mase kitorang dtg..hehe.. *terliur pulak tgk kedai nih! tp jaauuhh..huhu..

littlehumblelynn said...

dr

happy belated besday :) sgt x perasan bila kah itu..wpun katanya x sesedap TR-lg2 kat pavilion tuh..ttp mengiurkan :)

dxoul lacruz said...

eh bila bday kak wan...hepy beday yang dah terlepas kak wan..hehe

Rafidah AKA Linda said...

k.wan - mahal dak makan kat Big Moe ni? nak jugak rasa makanan omputih yg halal. sy asyik mkn kebab n biryani jek. :(