Monday, January 17, 2011

MRT for us! :-D

Muahahahahhaha!! so dah confirm area umah kitorg akan ada MRT station nnti! paling best sebab ada 2 stations yg dekat2 lak tuh (Station Balakong + BTHO)!! both stations are about 1-2kms jer dr umah!! so lepasnih senangla nak kuar jalan2 shopping ke curve, OU or nak makan2 kat dataran sunway or kot2 la lepasni hubby nak kerja damansara/ttdi. takyah nak redah tol, jem etc.. nak g locums pon sonang! hehehe :)


Part paling best, for sure harga umah naik lepas nih... errr kot2la lepasnih nak jual buat beli condo mewah ke kan,kalo harga umah naik ok gak.. hahahha *mode berangan.. tetiba terasa nak naik duk atas angin balik semula, sebab rasa best duk umah kecik 1 bedroom cam kat london nih! hehehe* dahla area tuh dah ada jusco, carrefour dan jugak private hospital baru nak bukak (eh, ke dah bukak??).. dan dkt dgn several highways lak tuh, mmg senang nak kemana2.... kira bernasib baik gak lar beli umah tuh, dahla masa beli tuh tinggal 7 units jer lagi, unit2 lain semua dah sold out!kira unplanned buy gak nih! masa tuh lepas jer g house viewing, terus bayar booking+downpayment! hehehe (beli umah pon impulse buy! hahaha) dan cun2 lepas umah siap, jusco dan kedai2 naik!! alhamdulillah betul!

hmmmm....rasa cam nk balik tgk umah lak! apa kabar agaknya umah tuh skrgnih.. apapon, balik nnti nak kena refurbish balik semula umah tuh! dah 3thn terbiar kosong.. sure jiran2 bengang sbb umah tak terjaga dgn lalang rumput panjang! mmg kitorg tak tergamak nak bg sewa, sayang woo ngan kitchen cabinet *kea (+hob,hood,oven), lampu2, furnitures, airconds etc ai tuh,kang tak pasal2 rugi org rosakkan, takpon kena curi!! rumah 1st beli, semustinya lar sentimental value tuh mendalam kan! tuh yg sayang lebih2 tuh! hehehe takper lar, dah tak lama dah nak balik for good!! hehehehe :)

apapon, tenkiu gomen!
tenkiu najib! :)

7 comments:

naza said...

Giler best duk kt laluan MRT..tp area tu esp phoenix,kajang etc mmg patut pun buat..asyik jam teruk je..blh la tumpang parking kt umah korang gi sopping..hehe...

mohdandmeriam said...

salam ja..mama pun excited tenguk peta tu,memang untung beli rumah kat situ..hehe..area rumah kakak macam mana,link ke tidak..

dxoul lacruz said...

kenapa ye shah alam takde...and ke ampang. kalau tak boleh feeling dok london lagi naik tube pegi office...
hurmmm

Wan said...

naza:
alhamdulillah!! rezki kitorg la kot, terbeli umah kat situ.. :)

mama:
tak sure la umah kakak link ke tak..

dxoul:
hehehe yg nih MRT, rasanya putra/star pon diorg nak extend laluan gak. tp tak sure sampai s.alam ke tak.. errmmm mau feeling naik tube ke pandan ker? kot2 lepasnih balik dah jd specialist, dah segan nak naik tube jer! :P

naza said...

Tula kt msia naik lrt x sama ngan tube..duk London even big boss pun naik tube..Boris Johnson pun cycle to work!Amazing kan? Gonna miss my London life nnt!

Wan said...

naza:
hahahaha dah ready nak balik ker? :P me tgh duk try2 nak prepare (mentally) utk masuk kerja balik nih!sebab mcm dah terbiasa syiok makan gaji buta kannnnn.... hehehehe :)

suri solehah said...

bila nak balik tu ye?
pernah gak tinggal kat kajang seploh tahun lepas