Monday, January 3, 2011

Winter wonderland

Bagi meraikan Winter Wonderland kat Hyde Park yg akan mula ditutup esok, so saja nak tayang gambar2.. bg saya, nih la fun fair terbesar dan paling happening yg pernah saya pergi... memang kompom kalah funfair ciput kat blkg umah tuh kat balakong.. hehehe :P pergi dah lama giler, baru nak haplod pics. dan seperti biasa, semestinya la saya berdating berdua-duaan sahaja ke sana dgn cik abe ai.. hehehe

sila enjoyz the pics!!

Macam2 games ada kat sini..

 ferris wheel yg gedabak besar! cam dah ala2 sebesar london eye dah!
kalo bwk anak2 kecik sure pokai gak lar! hehehe adults pon teringin nak naik.... hehehe 
 
roller coaster
game yg menguji skills.
kat dlm umah nih mcm2 cabaran ada start dr mula2 masuk hingga la kuar umah! dr kena pancut2 air, rumah cermin, lantai berpusing2 etc.. so much fun!!
london bus ride.
rumah hantu
hantu2 yg berkeliaran
Santaland
semestinyalar ada pakcik pakai baju merah nih kan.. hehehe
  
pakcik baju merah dgn kenderaan rasminya
ala2 solero kat genting. tp yg nih jauuuh lagi tinggi!
 
midway. masa nih org dah menjerit tak hengat dunia dah!
top of the world! hahahhaha masa kat atas nih dah tak dgr suara org sgt dah! tinggi kan! hehehe takde maknanya nak naik benda nih, kesihatan jantung hendaklah dijaga! dah tua kan! hahahhaha :P

German market pon ada.. macam2 food ada jual kat sini.. bau semerbak, dahla sejuk! kalo halal dah lama pekena hotdog 2-3 bijik! tp since tak halal, pekena hot choc ngan crepe je lar.. balik barking baru pekena KFC! hehehe :p
*bukan lens kotor yek, tp snow tgh turun rintik2! hehehe*
Hungarian traditional food
german traditional food
hot dog,anyone?!

Selain hot food, kat german market nih ada jugak jual souvenirs, chocs etc.
 
neck tie kayu! ada berani?? hehe
souvenirs from germany
cheese yg gedabak serta cik bab* salai.
chocs!
cotton candy official :P
more chocs!

and moore chocs!!

p/s; tatau nak hapdet apa sbnrnya. nih yg korek2 pics lama nih. hehehe 
p/ss: malas nak tayang muka tuan umah. sesuai dgn mode hibernate skrgnih! :P

7 comments:

shuzana said...

salam kak..ruginya tak pergi..shu stay kat bayswater aritu, kalau tak, mlm2 pas blik shopping, bleh je singgah sini bawak umi shu jalan2..rugi2...

littlehumblelynn said...

dr;

kalo kat msia ada gaya gini..x laku dah genting tuh!!sgt menarik kan :)

nabileinstein said...

Aslkm Wan

Wah seronoknya Wan....pusing sanasini.Ingin jugak jumpa wan. Mak joli2 lagi ke sana tahun ni? bye

nabileinstein said...

Sebenarnya kat atas tu komen mamaju..blog wanita itu aku...terpakai anak punya!

miSs inTerpReted said...

kak wan,

i thought i saw you kat bicester on new years...hehe..tapi tak sure la..

Wan said...

shu:
takpe shu, next time boleh dtg jalan2 lagi.. saya pon dah duk dkt 3thn kat sini, nih baru terbukak pintu hati nak pergi. wat malu je kan? hehe :)

mamaju:
alhamdulillah.. tahun ni takde pulak dengar famili nk dtg. tp tatau la kan, kadangtu plan last minit jer semua.. :)

sabb:
erkk.. pelanduk dua serupa tuh! dah lama tak balik kampung, last skali balik ke tanah tumpah darah ku (bicester) bulan november aritu. amcam sopping? byk ker hasilnya? :)

zailamohamad said...

bestnya wan, macam ada kat Disneyland jek..hahaha..*macamlah aku pernah p Disneyland*