Wednesday, November 25, 2009

Cooking with the master sifu!!!!!!

Yipppiee! Yippee! Yippee!!

Ingat lagi tak kat my entry May this year? ala.. yg pasal we all duk excited giler2 sebab dapat jumpa sifu masak2 tuh? ala..time lagi seminggu nak exam tp excited giler2 sebab dapat bertemu muka dgn pakcik Jamie Oliver? Rasa cam baru jer lagi kan?kan?kan? tp sapa sangka, within a few months, arini i dapat jumpa sorang lagi master sifu!! :P
-

-

-

-


Alhamdulillah dapat jugak jumpa the very master chef! Chef yg tersohor skali kot kat dunia nih dengan 16 Michelin Stars dan jugak F-word nya!!

-

-

-

-

-

-


GORDON RAMSAY!!!!!!!!!!!!! wooohooo!! :))
okay, mind u.. this is Mr Ramsay, okay!! MR GORDON RAMSAY himself!! i repeat, GORDON RAMSAY, the celebrity chef!!! almost everyone yg ada tv kenal pakcik nih!! :P


Actually start signing session kul 12.30 tghari kat Selfridges. Kul 10pg dah kuar umah, dan sampai Bond Street station dlm kul 11pg. Since my partner's-in-crime awal2 lagi dah mention akan sampai lambat, being me (yg takmo tercongok kat Selfridges sensorang), sempat merewang ke Tie Rack kat depan tube station tuh dan sempat jugakla merembat beberapa helai tudungs! (don't blame me,me dah lama tak borong Tie Rack dan design baru dia sungguh memikat kalbu siap dgn special offer lagi,okay!) :P

Xmas deco@Selfridges!

Xmas spirit in the air..

Sesudah memborong Tie Rack, terus ke ground floor, beli buku.. Kali nih siap diberi wrist tag lagi - sesapa yg ada proof of purchase jer dapat tag, dan dapat queue! so takdeler kena tercongok lama sangat sementara nak tunggu kul 12.30.. sempat jugakla cuci2 mata kat 1st floor, masuk setiap boutique designer handbags yg ada dan start berangan2! hahaha err actually its not berangan, but more towards financial planning and motivations! :P


Kul 12 dah tercongok masuk q. Seb baik ada wrist tag, so takdeler kena q awal sangat. Dahler kali nih ramai lak yg dtg q. Kalau time Jamie Oliver dulu ramai minah2 saleh, tp kali nih lelaki2 pon ramai, siap pakai office attire/in suits lagi (gaya cam ciluk kuar dr kerja pon ada jugak!)..

with my partner's in crime! :P

Gordon Ramsay sampai tepat2 kul 12.30.. Actually harini dia nak promote latest book dia : World Kitchen. dan buku nih not bad jugak la, byk resepi dan quality wise, memang best dan bagus bangat!!

Inchik Ramsay nih peramah giler! seriously, tersangat peramah, compared to Incik Jamie Oliver. Rasa cam takleh nak relate lansung Gordon Ramsay yg i jumpa td dgn Ramsay yg dlm rancangan Hell's Kitchen yg duk slalu pekik marah2 dgn F-word tuh!!

dan si dia nih tinggi bangat! terasa diriku kerdil dan kiut lak bila berdiri depan dia (hahaha silala muntah!)..

one happy customer! bangga gak dapat gi amik sign sendiri!! tenkiu Mr Ramsay, eventhough bizi dgn rancangan tv, restoran2, bizi main masak2 tp still nak sign buku kitorg!! :P

another happy customer!

tp apapon dia sungguh sempoi, dgn t-shirt round necknya..

Recipes from the F word are not bad at all!

priceless collection! :P
(Inchik Ramsay siap double check spellings nama kitorg lagi tadi, dan cam bangga giler bila dia tgk dia punya spellings betul! cam klakar laks!).. it reads :
"to Wan & Marwan
Luv, Ramsay"

schweeettttt!!! ;-D


Naked chef dah, chef with F word pon sudah.. so 2 done and 2+1more to go!! Hugh Fearnley-Whittingstall, Heston Blumenthal dan Nigella Lawson! wish me luck!

All in all: its quite an experience for me. Maybe chance of a lifetime kot, utk berjumpa dgn Gordon Ramsay!! Definitely takkan dapat jumpa (even takdapat nak g dekat pun kot?) dgn dia kalau dia ke KL.. and don't think he will launch another book (and buat another signing session) next year.. kalau g restoran dia kat london ni pon, belum tentu dapat personally jumpa dia! dan SeRiOuSly takde perasaan menyesal lansung sebab cancel patient dan ponteng kelas harini utk berjumpa dgn Gordon Ramsay! Its worth it!! :P




p/s: sampai skrg still nyesal tak sudah sbb tak ikut Naza and the gang g amik sign Nigella last xmas! nyesal sbb being so skemot last time!! hahahaha lepas nih nak make sure takkan terlepas any signing sessions lagi dah! :P

4 comments:

naza said...

yeahh..best kan..walaupun pg td p****** tp worth it laa..cumenye the book is pricey for me..credit crunch ni..apa2 pun thanks la sbb ajak..so dh 3 collections..lps ni dh tak heran book signing with chefs dah..to me kire dh complete..haha..Nigella, Jamie and Gordon..Sophie Kinsella next!!

p/s: sunday nnt tlg bwk gambar ni ye nk copy..minah yg amik gambar with mine bengong!!

wan_syahira said...

i think my beloved sis will become a chef one day...or mr. marwan, maybe...hehehe... XD

asrap virtuoso said...

tapi dgr cite gordon ramsay ngan jaime oliver ada big feud.... for the record, gordon ramsay for the win anytime!!

favorite ramsay program= masterchef usa, been watching it on youtube and its awesome!! gordon is not nearly as mean too!!

Blogger said...

Purchase Genuine Gucci Handbags Online.