Sunday, October 25, 2009

Eating and lepaking in Barking!

Arini warga Barking buat aktiviti makan memakan, get together party sempena kedatangan bebudak baru di London. Tujuan asal sebagai welkaming parti utk dzul, rizuan dan wanie. Tapi rizuan lak last minit tarik diri tak dapat datang..

Jemputan: Jemput jugak beberapa warga london lama, tp yg belom pernah sampai ke rumah lagi : Lini, Iswan dan Yana. Yg lelain: semua close frens jer..

Menu: kari ayam, kambing tergoleks dlm oven, ikan bakar portugis, sayur goreng, telur masin, trifle dan akok. dan jugak buah limau hasil sponsor inchik dzul dan kek coklat aiskrim sedap cikpuan naza = KENYANG! Alhamdulillah semua food just nice cukup2, so takde la warga barking terpaksa makan menu yg sama berhari2..hehehe - mostly menu masuk oven je, since malas nak mentumis2 atas dapur nih..hehe kul 8 baru stat masak, by 11 tuan umah dah melepak2 depan tv. semua main sumbat dlm oven jer..hehe

before: 6 ekor seabass, setengah ekor kambing, 4 ekor baby chicken. 1 kilo kentang, beberapa plastik sayur dan 6bijik telur masin.

after dah jadi lauk.
Siap angkut rice cooker ke atas meja makan lagi, since tetiba baru sedar tak cukup mangkuk nak serve nasik! hahahaha

Aktiviti: borak. ngumpat. dan tgk bola Man U lawan Liverpool. (sorry ler, inchik hubby sebagai hardcore MU ter-emo dan terkurang konsentrasi berbual sket td. lansung mengurangkan mood utk berbual mesra dgn tetamu yg hadhir..rerasanya situasi will be much better if MU menang or takde game bola lansung kot?! dia blame kekalahan MU sebab dia terlupa minum air dlm giant mug MU pemberian cik naza masa game td.. isk..isk.. khurafat! :P hehe)

Team tgk bola: ada org tgh berhibernasi atas kekalahan team kesayangannya.. hahaha :P

team buat ketupek.


All in all: eventhough penat, tp best gak melepak jumpa geng lama.. dan dah berjaya memusnahkan diet2 mereka2 ittew dgn memaksa mereka memakan kambings! hehehehe :P

Terima kasih daun keladi,
Lainkali datangla lepak2 lagi!

5 comments:

naza said...

ye ke MU kalah tak minum dlm mug??hehhe..xpe Incik Marwan, nnt kami pegi MU will try to find back up for u..mane tau kot2 MU kalah terbaling pulak mug tuh!!hehe..
btw thanx for the fab party..next my turn nampaknye..ape menu nk masak ni??dh ketandusan idea coz asyik ajak org dtg umah je..hehe..

meanie mean said...

yummy nyer... naper la min terkontang kanting disini...haishhhh

wan said...

naza: tenkiu again for the mug! memang tersangat berguna dan lazat sekali,esp kalau letak ice byk2..haha next turn?masakla resepi nigella,jamie or gordon nnti.. :P

mean: hahaha sebab tuh tak kurus2,asyik duk pulun makannn jer.. bahay kalo min mai sini,sure takleh nak achieve body cam skang! :P

dxoul lacruz said...

minn....ko rugi minn! untung jadi orang bujang kat sini. sana sini orang concern pasal kitew! huhuhuhu
perasannnnn

che'puan Idot said...

ohhhh
jeles sungguh..
tervbayang kondo wan dan incik marwan yang gempak tu!
banyak2 rumah org london kami pegi (yang student) rumah anda berdua paling vavavavooo,,