Thursday, October 8, 2009

Manchester

Actually last weekend baru balik Manchester. Memula tuh memang plan nak naik train jer dr London, lagi mudah dan tak penat sangat, tapi memandangkan cam susah nak bergerak kat sana+aktiviti padat+pergi pon kejap sangat, terus tukar plan sewa keta and drive dr London-Manchester.

Since ada kerja kat sana hari Isnin pagi, so we all bertolak dari London hari Ahad pagi. Pepagi buta tuh dah bangun, kemas2 umah dan bersilat kat dapur, buat bekfes dan siapkan bekal! Kul 11pg bertolak dr London, dalam kul 3++ptg baru sampai Manchester. Penat gillos gak la, drive makan masa 3jam setengah, tapi lepas campur tolak berenti kat R&R, isi minyak etc makan masa dekat 4jam gak la.. Paling penat sebab takde restoran nak berenti rehat dan makan2 cam kat RnR Mesia..view pon typical English countryside di musim autumn jer,buhsan gak lar! hehehe

Travelodge Manchester Sportcity.

Quite spacious and comfortable. Boleh laaa, utk harga GBP29 semalam tuh.. hehe


Sesampai jer kat Travelodge, lepas check-in etc terus bukak bekal... hehe nampak sangat tahap kelaparan tuh camne la kan.. :P

Nih ler dia bekalan kami. simple dimple jer kan.. hehehe :P
1 bekas nasik goreng kampung, 7-8ketul ayam goreng, sebekas kecik sambal tumis, seketul roasted lamb shoulder, 2 botol pringles, sebotol air mineral, 2bungkus biskut, sebotol air coke, setin tuna dan sebuku roti! tuh lom termasuk egg banjo yg duk pulun makan dlm keta lagi 2 bijik! :P kekekeke gaya cam nak berkelah 5 org jer kan! Siap bawak pisau ngan disposable plates lagi.. :)


Malamtuh lak kuar kejap pusing2 cari jalan ke Manchester University. Takut tersesat la pulak kalau tak cari awal2 kan..dahla program stat awal pagi Isnin tuh..biasala, inchik Tom ni pon boleh pening gak, kadangtuh sesat jugak.. hehehe berkat bawak bekalan yg sungguh banyak tuh, malam tuh tak dinner, sebab kekenyangan!hehehe

Isnin tuh, pepagi buta terus ke Manchester University. Inchik hubby tunggu melangut kat hotel jer, malas nak kuar katanya.. Sebaik saja abis program kul 3.30ptg tuh, terus memecut ke Old Trafford..

Mana lagi, tak sah ke Manchester kalau tak ke sinih..

nih kat dlm muzium Man-U.

Macam2 piala yg diorg menang semua taruk sinih.
Siap ada piala dibuat daripada china lagi, Wedgewood yg sponsor lagi!

Sompat gakla join tour stadium neh. Tuh yg memecut keta tak hengat punya tuh, sbb nak kejar the last tour stadium, kul 4.30ptg!tp end up, utk tour tuh kami berdua jer yg join!kira dapat gakla private stadium tour free!hehehe :P

Merasa gakla duk kat seat Recaro nih. :P eventhough dia punya seat heater tak di-on, tp bolehla kan.. hehe
... in search of dreams.. ;)

Megastore Man-U. The largest store devoted to football.

dia punya cashier counters pon bukan main punya banyak!kalah selfridges, harrods etc!hehe

macam-macam ado.. dari sekecik2 benda cam jelly nih, barang2 babies, jersey toksah cakap ler berlambak2, toys, kasut etc semuo ado, just name it!

even berus gigi pon ada!
(tatau naper, bab2 gigi nih slalu menarik perhatian aku..haha my hubby said i'm obsessed ngan gigi jer! hehehe)

Inchik hubby sejak kat parking stadium, hinggala on the way balik London, sengih jer manjang! haha fanatik btoi dia ngan Man-U neh... tak paham aku!hehe

Kuar jer dari stadium tuh dah kul 6 lebih. So terus bertolak balik London. Biasala, hala balik slow sket drive nya. sebab dah penat! siap kena gilir2 drive lagik, sebab dah pancit! Tuh pon siap dah minum red bull, coffee,sweets etc lagi nak bagi ilang ngantuk.. hehe Sampai jer Barking dah kul 11mlm! Pancit gillos!!

Tapi pancit2 pon, aku tido lambat gaks malam tuh! kes nya ada seminar Selasa pagi, kul 9.30pg. Patutnya kena study 40 journals over the weekend, tp sebab dah berjalan ke Manchester, terpaksala stay up eventhough tgh pancits!!!! Penat bangat! Nih pon lom fully recovered lagik! huhuhu

4 comments:

naza said...

heheh..bagusla dh abis keje..btw kt Manchester ade satu jln ni penuh dgn halal food..sedap2 pulak..bukak malam..kelabu mata nk pilih..kitorang pegi dulu pon org Manchester bwk..so kene pegi lagi la ni..byk lg tempat nk jln..

wan said...

tuh la pasal... memang kena pegi lagi,pegi aritu pon just sempat2 nak ke Manchester Uni ngan stadium jer. Hard Rock pon tak sempat singgah, ada orgtuh lupa nak amik poskod! rugi2..

idot said...

cuba tanya suami-suami ni,
tak cukup mithali ke isteri siap teman masuk club fav, kulur-kilir dalam stadium, souvenir shop lagi.
adakah mereka mahu jika kita ajak ke gucci ke?ke lv ke? hatta ke primark sekali?
heheheheeh....
wan believe me, nanti u dah nak balik, u akan dibawa juga ke club top 5 katanya. itu tak termasuk yang ada sekitar london.u name them;west ham?, tot. spur?, etc. patah kaki dibuatnya...

furniture jepara said...

Kami menawarkan katalog produk furniture jepara produk unik mewah mebel jepara ini banyak di minati konsumen Indonesia seperti:
almari hias
almari pakaian
box bayi
buffet
cermin hias
kamar set
kursi tamu
kursi teras
meja makan
meja rias
nakas
sofa
tempat tidur
meja belajar