Saturday, January 9, 2010

Karipap

Sebab teringin nak makan punya pasal, malam tadi smpai termimpi2 makan karipap! Harinih bangun pagi2, terus buat. First time try buat karipap nih. Punyala mengidam*, sebab dah setahun lebih tak makan karipap!!!


memutih karipap i letak bedak! seb baik kelim dia menjadi la jugak.. (for a first-timer, dah kira ok la kot?)



lepas goreng.. yummy!
p/s: lepas ni nak try letak telur rebus lak dlm inti tu, nak wat ala2 karipap ikea.. kunun la kan.. :P



*dulu bukan main sombong lagi ngan karipap,tak pernah teringin nak beli pon.. skang nih baru duk kalut mengidam nak makan! hahaha*

5 comments:

naza said...

wah2..dh buat..tgk status k.lela..teringin gak..tp hrtu sye dh borong kt kwn @Manchester..ni dh abis stok..either kene order or buat sendiri..kulit beli ke buat??share plss...toceh...ur karipap looks yummy la..;P

lela said...

tahniah!!! tahniah... lepas nie, balik usim, boleh mcm keropok leko + karipap versi jamie oliver or gordan ramsay... hahha...

Wan said...

naza: tenkiu! :) lela la ni, duk pengaruh karipap, sampai termimpi2 nak makan! dahla sejak dtg uk aritu mmg takpernah makan karipap.. btw kulit wat sendiri, cari kat myresepi.. baru tau rupanya takde la susah mana nak wat karipap nih.. :D resepi tgk kat sini:
http://www.myresipi.com/top/detail/8677

lela: tenkiu sbb berjaya pengaruhi saya buat karipap nih! hehehe btw lepasni balik usim, kim salam je la karipap ngan kopok leko tuh, saya officially tutup dapur dr 'tugas2 berat' for 1yr! hahaha

zailamohamad said...

comel je karipap tu..hermm, macam nilah kan kalo dok jauh..mengidam apa2 nk makan kena buat sendiri kan..seb baik u pandai masak;)

Nana said...

ooOOoO karipap .. bestnye! lamanye I tak makan. sigh! nak masak malas .. tapi nak makan .. habis camne :(