Monday, January 4, 2010

Siap!

Yeay! kerja2 wax-up (mengukir gigi) sudah siap!! berjaya siapkan 2 kes wax-up sepanjang cuti 2minggu ni!!! stress giler nak siapkan wax-up nih, sampai sakit belakang, mata pon cam dah blurr sbb duk menilik punya pasal! bukak sekolah nanti bolehla tunjuk kat lecturer for approval, then dah boleh start treat patients tuh.. hopefully semua ok la, dan takyah nak buat major occlusal corrections!

sudah semestinya nak kena tayang skets.. :P
FYI: ini adalah model2 rahang my patients. i spent nearly 2 weeks of my hols for waxing-up/tooth carving from green and blue wax!!


Btw on other note:
Skarang ni kitorg duk gila makan potatoes jer.. Malam tadi buat baked potatoes lagi. Best jugak sejuk2 camni makan potatoes (bila dah sejuk, selera pon dah tuko jadik selera mat saleh!).. hahahaha

Mexican styled potatoes, bought from ASDA for 16pence jer sebungkus! murah giler sbb tgh promotion! hehehe sedap jugak, tp tak laku sebab mat saleh tak makan agaknya, sebab quite spicy..

nih pon baked potatoes jugak.. tapi hubby insisted on putting cheese on top of it.. so jadila ala2 lasagna.. hahaha (dah lama plan nak wat lasagna, tp tak terbuat lagi.. slalu jer lupa nak beli creme fraiche time grocery shopping..)


btw cuti ada balance lagi seminggu, sempatla nak berpoya2!! yeeaaahaaa!! :))

p/s: boleh la melepak depan tv lagi secara intensif! skrngni weather tak best sesangat.. maximum temperature today was -2'C!! nak kuar umah beli ayam pon malasssssss... forecast predicts esok snow lagi!! tak sabo nak tunggu spring... :(

2 comments:

che'puan Idot said...

teringat acuan gigi my ortho dentist tunjuk pada i masa mula2 nak pakai braces!

makkk..teruknya gigi aku!hehhehhe
wan, plaster yang nak buat mould gigi tu memang tahan ya?mine tak pecah-pecah lagi!

Wan said...

plaster tu memang tahan, unless kalau terjatuh memang pecah la.. hehe make sure simpan model tuh baik2, tunjuk kat fuadi nnti.. ehehhe my model seblom pakai braces dah lupa campak mana (rugi jer!)..