Saturday, January 2, 2010

Laporan Masakan

I have to admit, bab2 baking membaking nih i memang hampehs sket..memang tak pernah baking apa2 lansung masa kat Mesia dulu.. slalunyer kalo time raya, order jer biskut raya, dan kek beli jer kat secret recipe.. mudah dan terjamin sedap! hehehe

Tapi entah naper ntah, harini ter-rajin pulak rasa nak buat kek.. actually dah lama plan nak try resepi kek pisang Nigella, tp pisang2 lak dah habis, ter-buat pisang goreng smlm punya pasal.. so terpaksa ler tukar kepada kek ceklat.. mintak resepi nih dr wanie, tp dia ckp dgn syarat nak kena tayang dan buat laporan masakan bergambar, cam dlm myresepi punya style.. hehehe so layan aje ler entry arinih okeh! :P

Sebab malas nak sental loyang punya pasal (aci tak?!hehe), i letak dalam muffin cups jer.. lagipon nak makan pon sonang, takyah nak slicekan kecik2.. buat dalam half mixture jer pon.. nak makan berdua jer kan.. dapatla dalam 12 bijik giant size muffin..kekeke

tu pon melimpah2 kek tuh.. hahaha memang giant size btol nih.. [isi semaksimum yg boleh,, sebab nak habiskan adunan kek tuh, takmo membazirrrr punya pasal!]


dalam duk menyumbat tuh, pon still ada lebihan adunan kek tuh dalam lebih kurang 2cups.. nak buang sayang,nak bakar second round cam malas dan rasa cam membazir letrik pulak!! so timbul la idea letak dalam muffin cups dan taruk jer dalam mangkuk & bakar sekali ngan tray kat atas td...






TARRA!!






hahahahahaha nih la ghupanya.. kek yg dah melimpah cam apam! 2 bijik ni nih bapak giant punya size! kekekeke :P



but other than rupanya yg buruks tuh, rasanya sungguh sodap.. siap buat topping lagik (special request ada org nak makan ngan topping la pulak!) kira boleh pass la utk amatur cam i nih..



p/s: naza, bila nak bg kitorg rasa korang nyer hummingbird cupcakes nih?? :P

1 comment:

zailamohamad said...

ghupe tak penting, yang penting ghase..hahahaa