Saturday, August 21, 2010

Mamak!!!!

Balik mesia mmg tak sah kalau tak ke restoran mamak! sebab mmg dah sah2 takde kat uk kan.. hehehe memang kedai mamak dah ada dlm list makan2 saya sejak dr london lagik! dan betapa eksaited saya nak ke kedai mamak, sampaikan dlm flight balik dr london pon saya promote sorang mamat oman (yg duk sebelah dlm flight tuh) suh dia g kedai mamak melepak2! kekekeke :P

sebab mmg kemaruk melepak2 kat kedai mamak, termasuk kali nih dah 3 kali pergi, tu pon still rasa nak pekena mamak lagik.. slalunya pergi dlm kul 10-11mlm camtuh pastu terus melepak sampai kul 12-1pg!! slalunya pergi berdua jer, kira cam lebih kurang berdating kat mamak gak lar kot?! hahaha

uisk... teruk betul lar!! tuh yg skang nih cam dah gemuk balik! hahaha siap sanggup tuh drive keta dan bayar tol utk ke Bdr Sri Permaisuri utk ke restoran mamak! dolu2 suka melepak kat Hajris- depan Cemara Apt, tp sehari dua nih suka ke Q Bistro laks! hehehe


all time fave kat restoran mamak: mee goreng mamak lar! :P slalunya masa kat london kalau try buat nih asyik tak jadi jer.. tuh yg balik ni nak kena pekena yg betul2 ori dan kaw! :P

nih penemuan terbaru yg dah jadik febret lak : roti tisu! teruk kan? org lain dah berzaman makan benda alah ni, kitorg baru first time try makan early this week, dan terus jadik febret! sila gelakkan saya! :P makan benda alah nih mmg syok, sedar2 habis jer.. hehehee :p

nasik goreng ayam mamak.. pon menjadi pojaan hati! :P

nih memang superb!!
tp ada lagi satu roti canai superb kat KB- yg double triple the cholesterol and fat: roti canai kari gear box! hahaha nnti kalo sempat singgah makan situ sblm balik london, saya wat entry khas pasai roti canai tuh.. :P



memang makan2 kat mesia/kl ni sungguhla world! kalo kat uk, after 8 pm kalo tingin nak makan fish and chips/fried chicken pon susah!! :P


**koleksi gambar2 makanan mamak nih diambil sepanjang 3 kali duk ulang alik makan kat Q Bistro Bdr Permaisuri.. mmg betul2 addicted!!!**

3 comments:

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

huwaaaaaaaa...
saje jeeeeeeee!
jeles tahap gaban nieh!

drooooooooolllllll! :(

eh babe...dulue mase early marriage, kiteorg duduk bayu tasik permaisuri 2 condo...mmg RHB tue la menjadi tempat lepak...from our condo mmg boley nampak RHB clearly...kalau musim worldcup mmg confirm 4pagi bru tido coz bising org tgk bola kat bawah tue ;p

aaahhh memories!
thanx for this entry :)
rekindling our sweet memories in BSP ;)

Wan said...

verde:
hehehhehe sedapkan mamak nih? mmg dah lama mengidam, tuh yg pulun tak hengat dunia tuh!! :P

eh babe, actually masa early marriage kitorg pun duk BSP gak!! stay kat cemara apt, betul2 dpn RHB,smpat gak duk situ utk 2 thn camtuh.. time tuh RHB mmg the best mamak utk area tuh kan? slalu gak melepak2 situ esp breakfast and dinner! lagi satu fave kitorg masa stay kat BSP tuh- makan nasi goreng kampung kat sup meletop (food stalls sebelah cemara apt tuh)...

*tetiba drooling* :P

kucingorengemok said...

tengok food ni semua dok wonder, macam mana mat saleh hidup dengan small-portioned pretentious food mereka ye? tak kenyang lah weh, hehehe