Tuesday, August 17, 2010

Masakan kampung: ayam kampung goreng A.Hassan

Antara food yg terawal sempat saya bedal sebaik sahaja sampai mesia dan sebelom posa.. hehehe


saya makan2 masakan kampung (kelantan) kat valedrome cheras.. makan bawah pokok, angin sepoi2 bahasa, peluh menitik2.. pekena lak ayam kampung goreng-crispy diluar-juicy didalam, kari daging cincang, ulam2an, lala masak lemak cili api dan jugak ikan bakar sempoi dan elemen paling penting:budu... :P

our all time fave: lala masak lemak cili api.. kat uk tak wujud binatang lala neh.. hehe

perghh! memang sodap bangat... simple, tapi sedap! :P


terngiang2 rasa sedapnya di anak tekak... :P org ckp kalau mak mentua lalu pon tak sedar!hehehe :P

dan actually agak mahal! hehehe seketul ayam rm4.50! harga cam dah kalah kfc.. tp sebab dah kemaruk+mengidam+gian+dah lama tak makan punya pasal, hentam sajalar.. hehehe no wonder diorg dah boleh bukak wisma hassan ayam kampung kat tepi jalan loke yew tuh.. kedai ni ada 2-3 cawangan, tp kat valedrome cheras gak yg saya suka g.. sebab leh makan bwh pokok, dan nostalgik-tmpat saya g dating (time kerja) ngan cik hasben suatu ketika dahulu sebelom ke london.. hehehe :P







to kawan2@uk: peace!!!!! :P

4 comments:

zarin said...

iyaaa saya pun sangat suka makan di sini :)
masak lemak ketam dia pun best kan ;-)

littlehumblelynn said...

dulu masa form 1-2 sek depan tuh jer sm cheras.......tp dulu takde pulak kedai makan kat situ.....

Norlela said...

dey.. wan,
ini bikin panas nie. nasiba baik in 2 weeks time saya nak balik dah... sabor jer tengok lala tue. Pergh!!! meleleh saliva.

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

owhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh goshhhhhhhhhhhhhhh!
teringat kesedapan ayam goreng kampung diaaaaa! tidakkkk!
n did u tried their kerabu perut?!?!?
i mmg tak maakn perut n tak pandai makan perut...tp ntah macamane bile nampak kerabu perut kat veledrom tue trus teringin n habisssss semangkuk i makan k