Tuesday, February 1, 2011

Bun kacang merah

Sapa mahu bun kacang merah, sila hangkat tangan! :D bukan sebarang bun, tp ini bun kacang merah extra special... cari kat kedai pon tak de jual nih*!

gebu dan inti yg banyak.

gemuk2 gedempol sebijik2 bun tuh..

sebabnya malas nak gentel kecik2, rasa cam buang masa jer. lepastuh sumbat kesemua sekali dlm baking tray yg paling besar nih. nih jer pon baking tray yg ada. hahaha  dikira extra special sebab homemade*. mana nak cari  bun kacang merah kat tgh2 bandar london nih weiihh.. nih pon dah mengelat, sebab guna kidney beans dlm tin jer (blend dan masak sampai pekat utk dijadikan paste) hehehe

amacam? ada gaya bun kat kedai tak? boleh la kan... utk buat brekfes pagi2, makan berdua.. well, at least breadmaker ku tak jadi gajah putih kat dapur! hehehe


p/s: suka tgk BM buat kerja uli-menguli. dan bau tepung roti yg tgh diuli sangat fresh dan sedap. and super love the smell of  freshly baked bread.

7 comments:

naza said...

Kalau x buat entry food blh tak? ishh dh la dr ptg td sye nk mkn donut/bun..ended up buat donut but x naik pulak..kang ade yg pegi mengangkut bread maker nih...

lela said...

wah!!! ini dah bagus nie. tak payah dah saya beli bun kat bawah opis lagi. buleh order jer ngan awak... :D
kalau atas bun tu letak sesame, lagi sedap dan menyelerakan. black sesame berganda sedap!!!

Wan said...

naza:
hahahhaha saja nk tayang skill (dgn bantuan BM). ni pon dah lama teringin nak makan bun kacang merah ni sbb tetiba teringat bun kcg merah gardenia tuh. seb baik buat menjadik!errkk dah mengidam ke ni?? sila angkut BM, kompom takde problem bun/roti/donut tak naik! :P

lela:
oppss.. kat mesia kita bukak citer lain (read: ntah2 beli jer kot?) :P kat dapur takde sesame (tak pernah beli pon). hentam je apa yg ada.

naza said...

ok done..dh order..time kasih..len kali buat lg entry utk mak buyung yg kuat sgt mengidam nih..hehe..
cepat la sampai BM kuuuuu... ;P

Wan said...

hahahaha giler express!! :P next project, roti sosej roll. kalo skill dah mantap giler, kunun nk try buat croissant!*mimpi ler* hahaha :P

mJ said...

saya suka ape2 saja homemade rotiiiiiiiiiiiiiii....nmpk sedap!

Wan said...

saya suka bau roti yg baru kuar oven! cam fresh jer kan! dan puas hati sbb buat sdr!